Gara din Filiași, nemodernizată din perioada Revoluției, pe cale să fie reparată. După 30 de ani, unul dintre cele mai importante noduri feroviare din țară, va avea o nouă imagine

Gara din Filiași, un nod feroviar important din țară, urmează să fie reabilitată în perioada următoare de CFR. Administrația locală a trimis Căilor Ferate Române o solicitare și câteva fotografii , pentru a arăta stadiul de degradare în care se află nodul feroviar. Primarul din Filiași, Ilie Costeluș Gheorghe, a discutat față-n față cu reprezentanții companiei de căi ferate și au ajuns la o concluzie. ”Am purtat discuții cu cei de la CFR și le-am arătat fotografii, i-am invitat să meargă acolo și au văzut starea de degradare în care se află gara. Au luat imediat hotărârea de a repara. Era păcat ca o asemenea gară, un nod feroviar al țării, să arate atât de urât. Ultima dată a fost reparată în perioada Revoluției”, a declarat edilul șef al urbei.

În cadrul acestor lucrări de reabilitare, clădirile vor fi reparate, peroanele vor fi înălțate, se vor crea condiții pentru persoanele cu dizabilități și se vor moderniza echipamentele de telecomunicații. Calea ferată este pe cale să fie reparată. ”Peroanele și calea ferată ar avea și ele nevoie de reparații. Este binevenită în momentul asta această modernizare”, a adăugat primarul din Filiași, Costeluș Gheorghe.

Gara din Filiași se află printre cele 47 de gări care vor fi modernizate de CFR, în perioada următoare. 24 dintre acestea au nevoie de studii de fezabilitate, în valoare de 9.711.250 RON fără TVA, bani care vin din fonduri europene. “Sucursalele Regionale de Căi Ferate Cluj, Craiova, Constanţa şi Galaţi au lansat procedurile de licitaţie pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru următoarele 24 staţii de cale ferată: Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someş, Valea lui Mihai, Carei, Salonta, Târgu Jiu, Alexandria, Caracal, Filiaşi, Roşiori Nord, Piatra Olt, Mangalia, Neptun (Hc), Costineşti Tabără, Ciulniţa, Râmnicu Sărat, Adjud, Comăneşti, Făurei, Tecuci şi Mărăşeşti”, potrivit unui comunicat al CFR.

 

Sursa foto - Gorjeanul

Adauga comentariu