Genoiu dixit: Balșul este de vină pentru că nu vin investitorii în Craiova. Primarul orașului a comentat poziția rușinoasă pe care o ocupă Craiova în topul celor mai bune orașe pentru afaceri

Craiova ocupă locul 28 în topul întocmit de Forbes România referitor la dezvoltarea de business-uri în orașele din România, în coborâre 11 poziții față de anul trecut. Într-o conferință de presă de astăzi, primarul a fost întrebat care este motivul pentru care Craiova a ajuns la coada clasamentului Best Cities.

“Din cauza drumurilor. Guverne întregi nu s-au uitat la Craiova. Au venit delegații străine la Craiova și s-au bucurat să vadă că avem un drum bun, drumul Craiova-Calafat, dar de la Craiova spre București sau spre vest nu mai există cale de comunicare rapidă. Eu știu cât este de greu pentru investitori și pentru mediul de afaceri pentru că, înainte să vin la primărie, am fost și eu om de afaceri și pe mine nu m-a primit niciodată primarul. Noi nu putem decât să sprijinim mediul de afaceri oferindu-le toate condițiile de care ei au nevoie pentru a se dezvolta. ”, a răspuns răspicat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Doar că orașul nostru nu este la mare distanță de capitală și de marile orașe ale României, ci și la 10 poziții față de orașul Slatina, municipiu cu doar 70 000 de locuitori. În topul Forbes se menționează că, reședința județului Olt s-a dezvoltat datorită companiilor Alro, Pirelli Tyres și TMK Artrom, toate cu cifre de afaceri și profituri în creștere chiar și de cinci ori în 2017 față de 2016. Primarul Craiovei are însă o altă explicație.

“Ei nu au Balșul între ei și București! Calea de transport este criteriul principal pe care îl are o companie atunci când investește într-un oraș. Cei de la Wielputz care au venit în High Tech Industrial Park au ales Craiova pentru că avem cursă directă cu avionul la Dusseldorf. ”, explică edilul-șef.

Primarul a mai declarat și că principa lui preocupare este crearea unui mediu de afaceri propice pentru investitorii străini, dar și pentru cei locali. În acest sens, îi va solicita Consiliului Județean Dolj ca Primăria Craiova să devină partenerul Consiliului în proiectul celui de-al doilea parc industrial din oraș.  

 

Comentarii

Miha

13.06.2018 16:50

Va invit cu suită să mergeți la Calafat pe ploaie si mai frumos să vedeți jgheaburile alea pline cimpuri inundate țarcurile alea de vaci strimbe ruginite cele rupte de accidente neinlocuite cu anii,sa vedeți cînd treceți de GALICEA MARE ,să aduceți investitori din tari democratice vechi să ia exemplu

Manuel

13.06.2018 23:43

Asta bate pe toată lumea care îl contrazice 

Adauga comentariu