Gestul emoționant pe care l-au făcut zeci de copii de grădiniță și profesoara lor în prima zi de școală. Cum s-au gândit ei să aducă un zâmbet pe chipurile copiilor bolnavi de cancer

Elena Ocroteală este profesoară la Grădinița “Nicolae Romanescu” din Craiova, iar anul acesta nu a primit flori în prima zi de școală. Pentru că a dorit ca buchetele pe care le primea de obicei să poată valora mai multe decât bucurie și emoție pentru ea, a luat legătura cu părinții clasei pregătitoare și i-a rugat să investească banii într-o acțiune umanitară.

Așa au ajuns 31 de micuți să fie acționari la „Bursa de fericire”și să contribuie la construirea Clinicii de Oncologie Pediatrică în cadrul Spitalului „Marie Curie”.

“Noi cultivăm această acțiune de a dărui, nu numai lucruri simbolice, de accea îi învățăm să dăruiască flori persoanelor, mamelor. De această dată, florile le-am transformat într-o modalitate de a pune o cărămidă pentru construirea spitalului pentru copiii bolnavi de cancer. Mămicile le-au spus copiilor că mie o să îmi facă un alt fel de cadou. Le-au explicat că există niște copii care au răcit foarte tare, au nevoie de injecții, dar părinții lor nu au bani să le cumpere. Așa că noi, pentru a-i ajuta să scape de această răceală, îi ajutăm cu bănuții pe care i-am donat în schimbul florilor pe care ei mi le aduceau în prima zi de școală.”, explică Elena.

Părinții și copii au acceptat imediat acțiunea inedită și au făcut donații pentru proiectul “Bursa de fericire”. În schimb, au primit tricouri pe care astăzi le-au îmbrăcat la ceremonia de începere a școlii. Alături de ei a fost chiar educatoarea lor, îmbrăcată și ea într-un tricou cu un mesaj special: “Tricoul acesta este o cărămidă pentru un spital de copii”.

“Am primit și un certificat de acționari. Deși suntem mici, avem acțiuni pe „Bursa de fericire”. Deși suntem la început, acțiunile noastre au profit. Profitul este unul onorabil și se măsoară în vieți salvate. Am creat și un slogan al grupei: “Eu sunt fericit, vreau să fii și tu!”.”, încheie profesoara care a venit cu ideea. 

Copiii și dascălul lor speră ca gestul lor să reprezinte un imbold și pentru alții, iar micile atenții să se transforme în donații și sprijin pentru cauzele umanitare. Cei care doresc să susțină cauza lor și să sprijine construirea Clinicii de Oncologie Pediatrică o pot face trimițând un SMS la 8864 cu mesajul "SPITAL".

 


Adauga comentariu