Gușă și Alexa: despre gângavii din politica românească și despre cum blocheaza presa națională subiecte

Cozmin Gușă: Revenim la discuții serioase, prieteni, și la dezvăluiri, pentru că e vorba despre Liviu Alexa. Și întâlnirea de marți. Suntem în direct, dar mi-a făcut o surpriză și, dacă mă uit la ceasul de deasupra, cam și știu unde se află. Are o emblemă acolo.

Liviu Alexa: Mă aflu la Da Pino.

Cozmin Gușă: Da, da, se vede! Se vede sigla, chiar deasupra capului tău proaspăt tuns. Se vede sigla de la Da Pino. Salutări prietenilor noștri de acolo.

Liviu Alexa: Da, te pupă și Tavi, și Adi. Tocmai am coborât de la un ospăț divin. Tu va trebui să muncești, eu am mâncat niște ceafă perfect fezandată și ciolan, și cartofi prăjiți cu ochiuri și cu sos de trufe. Destul de greu, dar am zis că cobor să țin emisiunea. Îmi era dor de Gold FM. Te așteptăm și pe tine!

Cozmin Gușă: Ai fost... ai fost... o să vin în curând. Ai fost dur! Eu, ca să vă răspund tot la fel de dur, în stilul Roșca Stănescu, să știți dragi prieteni care ne ascultați și care ne urmăriți, că ăsta este secretul supraponderalității... supraponderabilității. Era să zic că plutim prin aer. E vorba de Tavi Hoandră și încă un prieten care e celebru în Cluj, dar nu-l cunoașteți. Gabaritul lui Liviu puteți să-l ghiciți, doar. El are și, cred, că vreun 1,83-1,85m, așa că...

Liviu Alexa: Deci n-ai febră, așa-i?

Cozmin Gușă: Nu, nu, nu, n-am febră, mulțumesc.

Liviu Alexa: Haha!

Cozmin Gușă: Da! Nu, să știi că i-am uimit și eu pe telespectatori și pe ascultători spunând că am mâncat astăzi cârnați cu fasole. O mâncare tipic ardelenească. Deci, m-am ospătat și eu. Hai să trecem la treburile... am zis că facem astăzi o retrospectivă a ultimelor tale subiecte de pe Strict Secret. De ce? Pentru ca să le explicăm care ar fi importanța unora dintre ele, altele poate n-o să le considere foarte importante unii dintre ascultători, dar nu-i nicio problemă. Dar, mai degrabă, să le și explicăm mecanismul prin care ele sunt refuzate la preluare, fiind subiecte exclusive și fiind subiecte importante. Aș vrea să... Uite, pornim tot de la un subiect pe care l-ai abordat pe Strict Secret, dar îl aducem la zi, a propos de factorul ardelenesc din politica românească. Tu ai avut, cred că acum vreo 3 săptămâni, un articol în care prezentai ofensiva ardelenilor, de la Cioloș, care s-a confirmat, până la de-al de Boc, Bode, Dîncu și alții, care deocamdată stau în așteptare. Și, pentru ca să amorsez discuția, am spus că, pe moment, dacă vedem că treburile apar astăzi mai degrabă în siajul unor Cîțu, Ciucă și Ciolacu, aparent doar, se pare că factorul ardelenesc a slăbit. Dar asta o fac doar ca să amorsez discuția de început, cu viziunea ta despre factorul ardelenesc adusă la zi, la evenimentele care se întâmplă începând de aseară, a propos de noua majoritate. Te rog, Liviu!

Emil Boc este și el în așteptare, nu cred că a renunțat nici la planul său

Liviu Alexa: Eu nu cred că factorul ardelenesc a slăbit, doar că a luat un pic de pauză, se recalibrează.

Cozmin Gușă: S-o hodinit?

Liviu Alexa: Hmm?

Cozmin Gușă: Num' o țâr s-o hodinit!

Liviu Alexa: Da, num' o țâr s-o hodinit!Pentru că jocurile sunt foarte complicate. În acest moment, pentru toată lumea e foarte clar că există fie varianta unei coaliții cu PSD, eu nu văd altă soluție în acest moment. Auzeam aseară într-o discuție cu Sabin Gherman o teorie a lui, că se va reface coaliția cu USR și PNL. Eu nu cred în chestia asta, în acest moment. PSD joacă destul de prost, din punctul meu de vedere, această criză. Mai degrabă apreciez felul în care AUR se mișcă, deși mi-aș fi dorit ca PSD să aibă această inițiativă a strângerii de semnături, a unor acte de opoziție concretă, da?

Emil Boc este și el în așteptare, nu cred că a renunțat nici la planul său. O constatatre, doar: în acest moment, Cîțu nu mai există. Da? Nu se mai aude despre el nimic.

Cozmin Gușă: Da? Așa e!

Liviu Alexa: Corect? Nu-l bagă-n seamă nimeni, nu mai se discută cu el planuri, se pare că Iohannis nu-l mai bagă nici el în seamă. Deci, uite, avem această situație în care eu zic că se va reveni. Acuma, cu ce premier? Dacă va fi Rafila, dacă... Eu nu cred că se poate impune PSD chiar așa. Mai auzeam de o guvernare rotativă pe sistem israelian sau pe sistem belgian sau pe sistem, nu știu, elvețian. 6 luni ăla, 6 luni ăla. Astea-s niște povești cu pești, adică... N-aș... Eu nu cred că România merită, în acest moment, nici ce i se întâmplă, dar nici asemenea scenarii. Deci...

Cozmin Gușă: Dar... nu ți se pare, că tot ai pomenit de stânga și de PSD și după aia vorbim un pic și de AUR, că vreau să completezi puțin și tu viziunea despre AUR pe care a început-o SRS-ul (Sorin Roșca Stănescu), dar apropo de PSD. Nu ți se pare că ușor, ușor îi atrag pe ageamiii ăștia de la PNL și chiar și pe Iohannis într-o cursă mai sofisticată de șoareci de unde ăștia nu o să mai scape?

Liviu Alexa: În ce sens? Că nu...

Cozmin Gușă: În sensul în care, chiar dacă îl lasă premier pe unul ca Ciucă... Am văzut care e potențialul lui Ciucă din discuțiile publice. Un tip mai plinuț, mai bonom. Parcă am văzut un film cu Stan și Bran când l-am văzut pe el evoluând alături de Cîțu în sceneta aia care a făcut 1.700.000 de citiri la mine pe Facebook. Am crezut că nu văd bine aseară când m-am uitat. 1.700.000 de vizualizări. Sceneta în care era Stan și Bran, adică Cîțu și Ciucă. Adică cum Ciucă acolo și cu o jumătate din guvernare, mai ales dacă dau la o parte și UDMR-ul, dar nici nu contează că UDMR-ul va juca cu ei, ușor, ușor toate deciziile din Guvern să fie practic luate pe mâna PSD-ului. N-ar fi un lucru rău, apropo de ce avem astăzi și slăbiciunea acestor miniștrii. Și, ușor, și Iohannis, bineînțeles care deja partajează puterea, să ajungă practic fără manete. În sensul ăsta te întreb acum.

Liviu Alexa: Asta da, dar eu nu-l bănuiesc de atâta inteligență pe Ciolacu, te rog să mă ierți.

Cozmin Gușă: Dar pe ăialalți, pe baronii de la nivelul 2 sau 3 îi bănuiești, că pe ăia-i știi?

Liviu Alexa: Asta e altă discuție. Pe ei îi bănuiesc de inteligență că sunt foarte mulți oameni deștepți printre baronii PSD, așa cum spui. Ce mi se pare foarte interesant este faptul că domnul Ciucă, în 2021, trimite scrisoarea de renunțare la mandat prin fax. Asta arată și nivelul său a... Și arată și... și cât de prăfuit este aparatul guvernamental, cât de distruse sunt relațiile instituțio... Bă, dă-o, bă, dracu de treabă! Chiar prin fax? Adică suntem în Evul Mediu? Și pe mine mă irită, Cozmin, tot acest show. Suntem deja la 3 săptămâni, 4 săptămâni de criză, de bătaie de joc la adresa oamenilor. Eu nu-l bănuiesc pe Ciolacu de atâta inteligență și, ca om de stânga ce sunt, asumat, consider că PSD greșește enorm că nu-și asumă inițiativa. De ce să vină AUR să mănânce toată pâinea opoziției? Dar tu ce păzești? Nu ești cel mai mare partid din opoziție, cel mai mare partid din România? De ce nu-l suspenzi pe Klaus Iohannis? Acum Europa se pregătește să vireze pe stânga, tot mai tare în următorii ani. S-a terminat și cu mandatul de stat de-o parte primit de la „Pădure”. Bă, hai să îndrăznim, bă! Țara este în criză. Hai să îndrăznim, că nu numai ăia din „Pădure” există să-i dea ordine. Nu cred că există...

Este periculoasă ascensiunea AUR, în schimb. Da? Este periculoasă

Cozmin Gușă: Păi hai, hai să revenim atuncea la, la două fraze în urmă. Ai spus textual, te citez aproximativ că s-a terminat cu, hai să zic, cu presiunea „Pădurii” asupra PSD. Că asta ai vrut să zici de fapt.

Liviu Alexa: Da, asupra lui Ciolacu.

Cozmin Gușă: Asupra lui Ciolacu. Deci s-a terminat cu acest lucru. Adică e mai multă libertate la PSD și ar trebui să fie mai curajoși...

Liviu Alexa: Nu ți se pare? Nu ți se pare? Că e mai mult...

Cozmin Gușă: Mie mi se pare, dar te las pe tine că ai făcut afirmația. Adică sunt și de-acord cu tine...

Liviu Alexa: Da, mie mi se pare că lesa, lesa lui Ciolacu este mai lungă, doar că Ciolacu n-a mai văzut cum arată lumea decât din „Pădure” și acuma nu știe ce să facă. Da? Dacă tu, lider politic, în acest moment nu simți momentul. Da? Nu, nu, nu miroși oportunitatea, înseamnă că ești un lider slab. PSD are oamenii necesari care se ba... care pot fi introduși în guvern, cu un grad de competență semnificativ mai înalt decât ce vedem până în acest moment. Iar noi, dacă vom auzi din nou că se repetă faza că vine Ciucă din nou sau Cîțu ca propunere de premier, mi se pare că suntem un popor de proști. Nu cred... Da... Chiar nu, nu cred, nu cred că poporul ăsta a ajuns la un stadiu de prostie mai mare ca în aceste zile. Și trebuie, repet, AUR să vină să facă treaba opoziției. Felicitări! Este periculoasă ascensiunea AUR, în schimb. Da? Este periculoa... Mă vezi?

Cozmin Gușă: Da, da, da. S-a întrerupt doar pentru două secunde, poți să continui.

Liviu Alexa: AUR primește niște muniție senzațională, în acest moment. O și folosește foarte bine, ce-i drept. Și, practic, manageriază jocul Opoziției. Le trebuie o treime din semnături, nu? Ca să strângă... Ca să demareze suspendarea. Hai să vedem, hai să vedem! Aseară, mă întrebam așa, fără să-mi dau seama dacă am un răspuns în mod necesar, ce va conta și care va fi primul moment? Va dizolva președintele Parlamentul sau se vor gândi toți parlamentarii să-l suspende pe el? Nu cumva parlamentarilor le e mai aproape cămașa? Da?

Cozmin Gușă: Foarte interesant.

Liviu Alexa: Credem noi că parlamentarii români îs fraieri și nu au și ei, pe relațiile astea, niște informații? Crezi că ei nu se gândesc, în acest moment, la dizolvarea Parlamentului? De ce să facă președintele acest gest? De ce să nu facă ei suspendarea? Hmm?

De remarcat jocul foarte trist și penibil al oamenilor lui Orban. Iar Cioloș doar se bagă în seamă

Cozmin Gușă: Vreau să îți adresez încă o întrebare despe scenariile politice la zi și după aceea facem o baleiere a subiectelor strict secrete, cum le-ai denumit tu. Ce-ți sugerează, spre exemplu, declarația lui Cioloș, făcută în urmă cu 4-5 minute, care, într-un soi de disperare, spune: „Dom'ne, da' pe noi nu ne deranjează să colaborăm cu toți oamenii lui Orban, ca să facem o majoritate de tip PNL-USR-UDMR!” Adică, această apropiere, acest pod, acest bridge peste Someș, că ești la Cluj acolo, total neașteptat, în care vine Cioloș, cu zestrea Orban, pentru formarea unei majorități. Deci, Orban a plecat de la PNL cu ăia 15, poate 17, cât vor fi în final, o să vedem, că încă se tot numără, că n-au plecat toți oamenii lui Orban încă, nu și-au dat demisia... Și vine Cioloș, și zice: „Bă, faceți majoritate cu mine, că vi-i aduc eu pe oamenii lu' Orban înapoi în pachet!” Îți miroase a rezerviști? A ce îți miroase chestia asta? A aranjamente subterane?

Liviu Alexa: Deci, de remarcat jocul foarte trist și penibil al oamenilor lui Orban, care urmează un scenariu clasic, prăfuit și el: „Bă, ne dăm demisia tot la două zile, ca să ținem atentă opinia publică!” Hai, bă, dă-o dracu'! Deci, serios, deci astea le mai făcea... Nici nu mai știu cine mai făcea penibilități din astea.

Cozmin Gușă: Ăsta-i codul vechi, nu? Cum s-ar zice el în limbaj de București.

Liviu Alexa: A doua chestie. Eu când aud chestia asta de la domnul Cioloș, da? Care ca... Aveam eu un tocilar în clasă, îl chema Mihai, știi? Se tot băga în seamă, ba la doamna dirigintă, ba la doamna profesoară de chimie... Bă, și se tot băga în seamă, da' tot nu obținea cea mai mare notă, pentru că nu reușea să fie pragmatic. Și domnul Cioloș se bagă peste tot, da? Ca un tocilar penibil, dar nu-i ies cifrele... Chiar și cu cei 41 de așa-ziși parlamentari ai lui Orban, nici cu majoritate, nu poți face o majoritate doar cu ăia. Deci, de ce te bagi tu în seamă din nou? Tu, Cioloș, după ce ai frecat o țară întreagă cu penibilitățile tale de propuneri, cu pretinse discuții de formare a unei majorități. Bă, de ce te mai bagi, din nou, în seamă? E, oricum, ca să... Și nu... Voiam să atingem neapărat subiectul ăsta... Totul se întâmplă și pentru că peștele de la cap se-mpute. Peștele nostru drag, în ultima vreme, văd că... Bă, Iohannis face orice, mai rău ca Băsescu, parcă greșește intenționat și dă motive de suspendare tuturor românilor, și de furie. Bă, te duci tu în jacă, mă? În jacă te duci, în jacă? În fâș din piața Mărăști, pă scenă acolo la... Te duci, mă, la Congres, la Summit, mă, cu jacă? E posibil așa ceva? Deci, să... E atât de țărănete, lipsit de orice eleganță, de orice... Nu-ți respecți statutul de președinte al țării mele, mă, și te duci cu jacă acolo, de zici că era domnu' Iosif, da?, de la parking Mărăști. Că ăla, săracu', stă în frig și are nevoie de jacă.

Cozmin Gușă: Săracu' Iosif, sănătate, nea' Iosif! Nu te cunosc, da'...

Liviu Alexa: Sănătate la Iosif! Bă, da' în ce țară suntem, bă? Cu papagalu' ăsta care se duce îmbrăcat în alb, în culoarea salvatorilor, în culoarea medicilor, bă, și se plimbă pe acolo pe la piramide. După aia se vede cu prințul Charles... Ăsta, bă, zici că trăiește... Nu știu... Într-un concediu... În răspăr, în răspărul bunului simț!

Cozmin Gușă: Tu exprimi, de fapt, aici, toată revolta pe care o percepi și în calitate de jurnalist, de moderator, de om care intră în contact... pentru că am văzut că și tu umbli destul de mult prin Cluj, pe-acolo, n-am știut că faci asta, dar la telefoanele din ultimele zile mi-am dat seama că tu chiar te plimbi printre oameni, pe-acolo, vorbești cu ei și evident că există această presiune. Nu vreau să părăsim subiectul înainte să caracterizezi puțin toată echipa asta de la USR, impotența lor, adică, acum ei chiar par niște „pitici de grădină”, cum i-a denumit Tavi Hoandră, că tot ai luat masa cu el astăzi. Că el i-a poreclit acum vreun an de zile „pitici de grădină”, în sensul de copii de grădiniță, de nepoței de securiști, de oameni de-ăștia care nu au autonomie. Și, uite!, nici când se adună împreună nu sunt în stare să facă nimic. Au pierdut ditamai castana care li s-a oferit, iar astăzi sunt folosiți așa, ca un soi de păpușă gonflabilă din care și PSD-ul și PNL-ul arată c-ar avea alternativă și îi indică așa, dar fără să-i bage în seamă. 

Liviu Alexa: USR, v-am zis, în acest moment... Uite!, apropos, nu mai discutăm nici de Dan Barna, da? A dispărut. Eu mi-i închipui pe Dan Barna și pe... zi... pe Dacian Cioloș ca în bancul ăla cu Ion și Măria, în noaptea nunții, după ce or numărat banii din cinste și-or văzut dac-o dat și unchieșu' Victor și tușa Magdalena, și se dezbracă amândoi la nudul gol, cum s-ar spune, și se așază pe spate, fiecare în pat, unul lângă altul. Știi? Așa mi-i închipui eu pe Dan Barna și pe Cioloș. Și, la un moment dat, după o juma' de oră, zice Măria: „Noah, păi, Ioane, dacă nu-mi faci nimic, hai să chemăm pe cineva să ne facă sex”, ca să zic așa, știi? Adică, așa mi-i închipui eu pe băieții ăștia care-și bat joc și de România. Aseară, într-o discuție cu un prieten, de asemenea remarcam, că eu sunt foarte revoltat, de câteva zile am discursul ăsta: bă, dar de ce nu ies, bă, românii în stradă?! Bă, nu le-a ajuns rahatul până la buzișoare?! Bă, înainte se ieșea pentru metafore sociale, mă, se ieșea pentru metafore, pentru Ordonanța nu știu care, 13, pentru Legile Justiției, băi, dar ce motive metaforice să ieși afară, în stradă, și mergeau toți la plimbare și strigau „Puie, Monta!” și li se rupea cămașa pentru transperanța decizională. „Vrem spitale, nu catedrale!” și toate că***le astea, (beeep) scuzați-mă, vă rog să mă iertați stimați și dragi... așa...

Cozmin Gușă: Da.

Arbidol, un medicament demonizat

Liviu Alexa: Bun. De ce nu mai ies, bă, români? Ne mor bunicii în spitale. Ne mor bunicii în spitale sau ne mor acasă covidați. N-avem medicamente. Am văzut poziția ta despre Arbidol. L-am văzut pe Becali, da?, care zice: „Am medicamente, Arbidol”. Eu am acasă. Țin minte că... uite, acuma, tu mi-ai trimis niște medicamente, dar și eu am ajutat pe cine am putut cu Arbidol și are efect senzațional pentru primele două zile de boală, trei, este esențial acest medicament ca oamenii să scape de dureri. Băi, nu știu ce au pus rușii ăia acolo, să moară Bibi!, nu știu, dar știu sigur, scuză-ma, te rog...

Cozmin Gușă: Da. Numai că ai văzut, de fapt la asta te refereai, au început o contra-propagandă, demonizând acest medicament. Astăzi am văzut pe site-urile astea gen spotmedia.ro, Libertatea, nu știu ce, unde au început, în Libertatea, apropos, și o ofensivă cu Dragoș Damian - cu care ai făcut tu un interviu foarte bun săptămâna trecută -  acuzîndu-l pe nedrept că minte. I-au dedicat articole tocmai pentru ca să-i descurajeze pe oameni, în condițiile în care eu personal - tu ai avut această experiență mai îndelungată, că de mult ai început să ajuți lumea cu Arbidol - dar eu personal știu de la câteva zeci de persoane publice, peste 20 oricum, și nu numai, dar, mă rog, marea majoritate persoane publice, că i-a ajutat pe ei sau pe familiile lor în decurs de, atenție!, câteva ore până la 2 zile de la administrarea medicamentului pur și simplu n-au mai avut simptome. Acum, eu nu sînt medic, tu nu ești medic, dar...

Liviu Alexa: Nu sînt medic, Cozmin, iartă-mă. Așa cum îi vorbeam lui Dragoș Damian, CEO-ul de la Terapia, poate că am greșit că am făcut un lucru imoral aducând peste graniță, dar a fost gestul unui cetățean disperat. Am adus aceste medicamente ilegal sau imoral în țară și m-am folosit de ele ajutându-i pe cei care s-au îmbolnăvit. Eu își spun că am ajutat cel puțin 30,40 de persoane: cunoscuți, apropiați, familie, angajații pe care-i am ș.a.m.d., colegi de la redacție. Eu îți spun că un om, nu știu, nu dau nume acum, o fată de săptămâna asta, care s-a îmbolnăvit, la ora 8 dimineața avea dureri imense de oase, mușchi, cap, și, după 6 ore, când am reușit să ajung la ea cu cutia de medicamente, după alte 3 ore de la administrare era bine mersi, veselă și zburda prin casă. Sigur, fără gust și miros. Bă, de ce trebuie să se chinuie oamenii? Și atunci întrebam, Cozmin, dragă, de ce acest popor tace? Bă, suntem praf și pulbere, suntem în mijlocul celei mai nasoale crize din 32 de ani de existență! Ne mor bunicii pe capete, acum moare o întreagă generație de bunici! Îmi vine să înjur, dar nu pot că-i CNA, înnebunesc de nervi când văd chestiile astea, „Drum bun, bunică în ceruri", Facebook-ul meu este plin, wall-ul, de așa ceva! Bă, vă bateți joc de oamenii noștri..., de poporul ăsta!Și, îmi dau seama că românii sunt nesimțiți și proști, dacă nu ies. Adică, dacă nici acuma nu ies, asta este! Să mă reclame la CNA, pă mine, nu pe tine, că eu am făcut această afirmație. În plus de asta, mi-am dat seama și că ipocriții din electoratul USR, care acum 3 ani, 4 ani, 5 ani, ieșeau pe stradă, nu au niciun interes să mai iasă în acest moment pentru așa ceva. Ei s-au comportat și se comportă așa cum estimam. A fost foarte trendy să ieși puțin pe stradă acum 6 ani, să vorbești despre legile justiției, în rest pe ei o să-i doară în cot de România, așa cum i-a durut și până acum. S-au retras frumos în corporațiile lor, își mănâncă de pe card simbria, stau în birouri, fac homeworking, da? Și, pe ăia n-o să-i mai vezi la vot înspre USR niciodată. O să vezi, o să vedem la următorul test electoral, cât de în nas o să pice USR. Pentru că electoratul lor este super dezamăgit și s-a retras în cochilie. Deci, nici pe ăia nu-i mai vedem în aceste momente. Pentru că, cum să spun...,și, am avut odată o altă remarcă care poate suna nasol..., și vizavi de acești useriști... . Bă, vă mândriți cu toții, le-am spus odată unor useriști, că aveți..., că voi nu stați în spitalele jegoase, ca noi, ăștia mai fraieri, că aveți card la Regina nu știu care și Medi nu știu care, nu mai dau nume, puteți să vă ștergeți la funduleț cu aceste carduri! La 2 noaptea, când copilul vomită sau face... nu știu..., are sănge în fecale, tu, tot la rahatul de spital județean sau orășenesc trebuie să te duci! Și o să te lovești de crunta realitate a unui sistem medical distrus. E posibil ca noi să cheltuim 6 miliarde în fiecare an pe sistemul de sănătate, asta este ultima cifră, și să n-avem de niciunele? În interviul cu Dragoș Damian, l-am înghesuit puțin și l-am convins cumva, chiar și declarativ, să accepte un post de secretar de stat. Pentru că Dragoș Damian spune că, totuși, lucrurile nu sunt pierdute. Dar propunerea lui, foarte interesantă, de altfel, ar fi să aduci, bă, ministrul Sănătății un om care a generat un proiect de spital, că sunt spitale private. Noi în România vorbim de sistemul public pe care îl înjurăm, dar ignorăm faptul că sunt foarte mulți oameni în această țară care au investit sute de milioane de euro în spitale și clinici senzaționale. Bă, de ce nu aducem, bă, unul din ăla? Care are tot interesul să-și aducă cele mai bune medicamente, cele mai bune aparate, cei mai buni medici. De ce? Vă spun eu de ce. Pentru că totul în ministerul Sănătății este ciordeală! Totul, de la cum ai apăsat pe clanță și ai deschis ministerul, totul este o ciordeală: autorizările de medicamente, autorizările de suplimente nutritive, felul în care se desfășoară toate achizițiile, da? De la firma care se alege ca să se păzească spitalele, până la materialele de curățenie, totul este ciordeală și contract politic! Scuză-mă...

Cozmin Gușă: Și aici pot să adaug - și poate că la un moment dat o să facem și o emisiune legat de sistemul de sănătate, pentru că, uite, vorba ta, este praf – aici, în mare măsură, din păcate, salariile mult mărite, și la unii extrem de mari, din sistemul de sănătate, funcționează mai degrabă nu ca o recompensă pentru demersul profesional, ci ca pe un fel de plată pentru tăcere. Pentru că eu am văzut atitudinea multor medici ca fiind complice cu dezastrele care se întâmplă în sistemul sanitar. Dar poate că facem o emisiune. Acum, ca să ne ajungă timpul, să baleiem un pic, am o ultimă întrebare legată de realitatea la zi și perspective, dar tot așa, ca pentru tine, întrebarea..., dacă se face o majoritate PSD-PNL, și poate UDMR, îi vei considera învinși pe rezerviști, alături de Iohannis, care e clar că este învins, că trebuie să partajeze puterea, și pe activi, redivivus, revigorați, în sensul în care au mai multă influență, putând să cânte la pian, printre 2-3 formațiuni politice, sau altfel? Cum te-ai gândit?

Liviu Alexa: Nu-mi dau seama dacă în acest moment criza României mai depinde de rezerviști sau activiști. Eu cred că este gestionată mult, mult din afară. Nu-mi dau seama. Mă tot uit ce mai îmi trimite de exemplu Cozmin Gușă, mai îmi trimite Romoșanu. Bă, deci în jurul nostru se întâmplă chestii, da? La granița cu Ucraina se întâmplă chestii, în Ungaria sunt niște poziții, se întâmplă niște, da? Se creează și acolo o posibilitate de pol împotriva lui Orban, au identificat un pastor mai conservator decât Orban și pe care formațiunile alea îl cresc. Mă uit la Israel ce haos este după schimbarea lui Benjamin Netanyahu. Haos total. Da? Mă uit la Franța unde încetul cu încetul se conturează niște lucruri și acolo dacă avem ochiul fin.

Mie mi se pare că în acest moment, sigur cu toată Europa asta care este și ea săraca într-un tremolo enorm, mie mi se pare că noi nu suntem gestionați în acest moment. Știi? Cumva ni se dă un ghidaj, deci haosul este complet. Și probabil că este cum zice Gușă, probabil că dacă s-ar întâmpla această coaliție rezerviștii ar putea fi considerați niște loseri de moment, dar eu știu sigur și tu știi că rezerviștii revin totdeauna, nu se lasă ei. Nu se lasă ei înfrânți chiar de tot. Au și ei modalitățile și butoanele lor. De exemplu, una dintre modalități este să îmi interzică la preluare ancheta mea de săptămâna trecută cu divorțul Aneimaria Prodan și de Laurențiu Reghecampf.

Cozmin Gușă: ...Ăsta este subiect de strictsecret și deja începem o baleiere la întâmplare. Am și eu o listă, care începe cu treaba asta senzațională, care, sigur e și pe brandul emisiunii noastre că e societatea românească în care fac eu rezumatul pe scurt. Tu ai prezentat o mega anchetă cu exclusivități pe subiectul cel mai mediatizat al momentului din ultimele 2-3 săptămâni, în care ai prezentat și un soi de premeditare al lui Reghecampf apropo de banii comuni ai lui și Anemariei Prodan, impresar de fotbal Anamaria Prodan și impresar al lui Reghecampf și sigur niște chestii de alcov mai nelalocul lor cu noua iubită, viitoare nevastă a lui Reghecampf. Sigur că nu erau neapărat subiecte de Adevărul de preluat sau de habar n-am, ziare.com, daaar erau subiecte pentru restul presei care nu se jenează să discute fără perdea, inclusiv de subiecte cu tentă sexuală și totuși, acuma vine întrebarea mea, de ce crezi tu, să le explicăm ascultătorilor care sunt foarte mulți astăzi, ne-am revenit la forma dinainte de a fi blocat youtube-ul, cel puțin aici pe partea video, de ce crezi tu că un subiect atât de zemos, de juicy cum zic americanii, a fost refuzat la mediatizare și care au fost mecanismele care s-au petrecut? Cum, cum ai considerat?

Liviu Alexa: Eu știu că avem cititori și ascultători foarte inteligenți, dar câteodată ă nu despre inteligență e vorba când eu cu Cozmin Gușă și alți colegi de la Gold FM vă explicăm perspective. E vorba de niște nuanțe pe care poate nu sunteți antrenați dragi telespectatori și ascultători să le vedeți. Aăă, iar asta este una dintre nuanțe. De obicei oameni ca mine care fac anchete, Cozmin Gușă care face, scrie editoriale senzaționale, multe dintre chestiile pe care noi le facem sunt preluate de media națională mainstream și rulate într-un fel de carusel. Nu noi îl gestionăm și nu noi le cerem acest lucru. Dar unele lucruri, unele poziții dintr-o dată se blochează și câteodată vezi că subiectul meu cu nu știu cine, gen Elena Udrea sau, nu știu, cu Țiriac nu apare în anumite ziare, dar în unele apare. Ei, acest subiect cu Anamaria Prodan și Reghecampf este pentru prima oară în viața mea când nu este preluat de nimeni. Nu pentru că aș fi greșit ceva. Bă, da' de nimeni. Deci, niciun outlet mare media nu a preluat subiectul, ancheta mea, iar ancheta mea este una senzațională, peste bârfele proliferate în tot felul de site-uri obscure că aia ar fi nu știu ce, că ar fi nu știu ce, că ar fi nu știu ce, doamna, gagica lui Reghecampf cea nouă. Eu am adus o mărturie a unui manager de club din Dubai care confirmă că domnișoara respectivă a practicat sportul prostituției în cluburile de noapte din Dubai.Un manager care a lucrat cu ea și care mi-a trimis chiar și mesaje audio în care respectiva domnișoară se cerea băgată în cluburi și adusă în contexte în care să cunoască milionari bogați cu care să se ducă mai apoi să își petreacă noaptea. Deci, bă, practic am detonat o nucleară adevărată, dar tot eu demonstrez că Laurențiu Reghecampf a premeditat acest divorț, băgând-o pe amantă într-una dintre companiile sale alături de fiul său, primul său fiu, da? De Luca. Adică tu îți bagi gagica, ești căsătorit și ți-o bagi în firmă cu fiu-tău dintâi, din prima căsnicie.

Anamaria Reghecampf s-ar afla sub un ghidaj, sau sub un patronaj al celebrului Nicu Gheară

Cozmin Gușă: Vreau să te completez și să spun așa, ca să ridic subiectul și puțin mai sus, care este spectaculos pentru cei care ne ascultă, că tu ai demonstrat prin mărturii video, audio, și un modus vivendi al unor frumușele din România care se duc și se prostituează, mai își trag câte un soț din ăsta de bani gata din România sau din afară, și apar ca niște onorabile femei de afaceri pe teritoriul românesc, care, într-adevăr, este un subiect spectaculos care enervează marea majoritate a populației pentru că genul ăsta de personaje sunt și înțepate, au și accese de nesimțire și atunci vin contra moralei publice.
Și atunci, vin și te întreb acuma: Ai pus o frază în acel articol, faptul ca Anamaria Reghecampf s-ar afla sub un ghidaj, sau sub un patronaj al celebrului Nicu Gheară, marele așa zis „mafiot” de pe vremuri care avea grijă de toate frumoasele României și le mai plasa prin Europa. Crezi că genul ăsta de frază este elementul care poate bloca o mediatizare, printre altele?

Liviu Alexa: Acuma, dacă domnul Gheară încă mai are forța de a bloca trusturi precum Intact sau Pro, da? Că forța de a-l suna pe Budeanu, la Cancan știu că o are, sau pe nu știu cine la Evenimentul Zilei. Da' dacă un om, un interlop reușește să blocheze întreaga media, mi se pare tare trist. Nu grav, trist. Mai e ceva despre această anchetă. Adică, tu ai emisiuni pregătite în fiecare trust, GSP, Știrile de Seară de la ProTV, sportive, toate mustesc de orice, numai de sport nu. Da? Nu știu care a făcut nu știu ce. Și-a cumpărat mașină nu știu de care. Gagica lui Ronaldo a apărut în chiloți bej. Și nu-ți trebuie acest subiect. Probabil că Liviu Alexa a atins nu știu ce coardă sensibilă a cui sau poate că e vorba de teoria ta, n-am spus-o până acuma. Cozmin Gușă consideră că, într-un fel sau altul, că (mă gândesc tot mai tare la ce zici), că acest cuplu, cumva, trebuie menținut în viață. El este cuplul Brangelina al României. Da? Brad Pitt-ul și Angelina României. Bă, această chiloțăreală trebuie susținută, nu poate să se termine cu un divorț. Și atunci se fac eforturi consistente ca cei doi să se împace, probabil. Pe de o parte și pentru că Anamaria Prodan, în naivitatea ei, s-a trezit fără card, fără banii din Dubai – asta v-o spun sigur că s-a întâmplat, Reghecampf i-a tăiat macaroana la tot ce înseamnă cașcavalul pe care îl aveau împreună în Emiratele Arabe Unite. Și s-a întâmplat și pentru că Anamaria Prodan, nu vreau să spun că e puțintică la minte, că nu vreau să spun asta, dar totuși ea știa din aprilie de toate lucrurile astea. Și s-a lăsat prostită de Reghecampf.
Într-un alt plan al discuției, de băieți....

Cozmin Gușă: Vreau să te aduc eu la planul ăsta, că bănuiesc unde vrei să ajungi. Aducând aminte din istorie de Laura Andreșan. Că iarăși amintesc, că ești la Cluj și unul dintre prietenii cu care ai mâncat e de-o țâră de mai încolo, din Dej, cum ar veni, adică între Cluj și Dej se află Gherla, de unde e Laura Andreșan. Dar... Și cu asta aș vrea să încheiem ca să ajungem la altă specie. Am eu un subiect legat de furtul informațiilor fără citare de la tine, și acolo o să vedem care e motivația. E altă specie de manipulare prin presă sau de o operațiune nepermisă. Dar, despre fata asta a lui Reghecampf, se zvonește, cu ceva dovezi, că i-ar avea la mână pe mulți dintre politicienii de frunte ai României, care încă sunt în activitate. Crezi că ea reprezintă – cea pe care ai prezentat-o, cu acte de prostituție în Dubai și în alte locuri – crezi că ea reprezintă o bombă cu ceas? De aia vorbeam de Laura Andreșan. Pe modelul în care Laura Andreșan a executat tot ce înseamnă politicieni, fotbaliști, samd, și a și scris o carte după aceea.... Și atuncia lor le este frică după genul ăsta de dezvăluiri în care tu o arăți pe femeia asta nu ca pe o femeie de treabă, viitoare nevastă a lui Reghecampf, ci de fapt pe o tipă care a consumat bărbați celebri pe pâine, contra cost, după cum apare din dezvăluirea ta, și lor le e frică că te duci mai departe. Și atunci nici măcar nu vor să îți dea posibilitatea să începi subiectul pe media națională. Bun, o faci la GoldFM acuma, că noi nu ne ferim.

Liviu Alexa: Laura Andreșan..... Eu am avut o colegă, chiar când era minoră, culmea!, nu știu de ce o angajaseră la ziarul nostru de atunci. Era o fată....

Cozmin Gușă: O angajase Fumurescu, era iubita lui.

Liviu Alexa: Da, da, da. Era o fată foarte inteligentă, pe bune. Până să cunoască ea beneficiile sexualității cu cât mai mulți oameni.... Din păcate, Laura nu a avut ghidajul corect, nu a avut un mentor, nu a avut un om care să îi întindă o mână corectă și să nu o lase să apuce pe drumul ăla stupid. Sunt mari diferențe între Laura Andreșan și Caciuca asta, tanti asta Caciuca, așa o cheamă, Corina Caciuc, pentru că Laura Andreșan este și a rămas o deșteaptă. Că, stii cum e?, este cântecul ala din Paraziții: „Frate, fiecare face ce știe cu gura”, sau BUG Mafia, nu mai știu care. Că Laura a ales un drum, este altă discuție.  Revenind, eu voiam să vorbesc despre... vreau să abordez chestia între băieți, între bărbați! Sigur că sunt și doamne... Băi, am stat și am discutat și cu prietenii noștri comuni. Bă, ce fel de bărbat ești tu? Să moară Bibi dacă nu! Ce fel de bărbat ești tu, care la 50 și ceva de ani alegi să îți distrugi familia pentru o tipă care se... pe care ai cunoscut-o în Dubai și pe care ai folosit-o ca prostituată! Bă, poate mai avem și noi aceste plăceri carnale, că eu nu sunt sfânt cu siguranță, nu știu despre restul! Băi, poate am greșit! Nu știu, poate mă apucă strechea la 50 de ani și pe mine! Dar, bă, una e o relație pasageră, da? Și alta e să distrugi un întreg univers emoțional! Băi... ce minte poți avea? Adică, înțeleg că poate te poți îndrăgosti de o femeie, oricare ar fi aia! Bun, pot să înțeleg și aia! Băi, dar de o borfetă? Adică, serios!? Ăsta e nivelul lui Reghecampf? Să distrugi o familie, să distrugi un copil? Nu e mai puțin adevărat și că doamna Anamaria Prodan este puțin ipocrită la faza cu: „De ce m-ai părăsit, Ioane?” Pentru că ea este cea care a stricat prima casă a lui Reghecampf. Și, atuncea, ție ce nu-ți place, da? Altuia nu-i face!

Uzina Antena 3 este ghidonată: o parte de securiștii rezerviști

Cozmin Gușă: Hai să sărim pe alt subiect, ca să nu stăm doar în ăsta, deși am văzut că le face plăcere ascultătorilor...

Liviu Alexa: Da, le place la telespectatori și ascultători... Băi, cum stăteam eu duminică seara, cum spuneai tu, și noi discutasem cu o săptămână înainte despre anchete...

Cozmin Gușă: Bun, asta vreau să spun, pentru că este altă speță. Și o să o prezint eu. Speța asta este aia în care ție ți se fură un Strict Secret, în exclusivitate, pe care noi l-am discutat aici la Gold FM după ce tu ai stat o noapte întreagă și l-ai bibilit, cu primii 50 de sinecuriști ai României, cu explicații, cu sume, greu de tot!, cu incompatibilități! L-ai făcut! Nu contează! Și te-ai trezit că la emisiunea lui Adrian Ursu absolut toate datele tale, inclusiv tabelate, apar pe ecran, fără să fie citat, nu Liviu Alexa, că poate el nu-i simpatic, dar să ai tu Strict Secret, așa cum se face, și acum înainte, dacă nu se făcea, cei care realizau această operațiune erau aspru pedepsiți de către comunitatea jurnaliștilor din România. Adică, existau, puteai să fii și eliminat! Nu există chestia asta, să nu citezi un material! Surpriza a fost că n-a fost nicio greșeală, lucru de care tu te-ai prins corespondând cu Adrian Ursu, care e director editorial de la Antena 3, ci, asta e, nu au dorit să te citeze. Aici ce mecanism, că asta vreau în emisiunea de astăzi să le explici, și foarte bine te-ai apucat să le explici și cu detalii, care e mecanismul prin care se refuză știrea adevărată sau, se refuză, ca și în cazul de față, paternitatea subiectului, să fie recunoscută public.

Liviu Alexa: Fiecare redacție mare de știri, fiecare canal de televiziune este împărțit pe căprării. Chestia asta o folosește mai bine Cozmin Gușă, prietenul meu, care zice: „Sunt niște uzine, fiecare cu departamentul său!” Una... De exemplu, uzina Antena 3 este ghidonată: o parte de securiștii rezerviști, o parte de securiștii activi, după care se mai împarte în câteva căprării – Unitatea SRI, Unitatea Direcția Generală de Informații a Armatei, Unitatea SIE, Unitatea Pahonțu ș.a.m.d.

În afară de două-trei persoane pe care le vedeți la Antena 3, toți sunt oamenii Serviciilor, ascultați-mă pe mine.

Răzvan Dumitrescu NU este omul Serviciilor, stați liniștiți. Dar, în rest, despre restul pot să vă spun foarte clar, că sunt oameni ghidonați de Servicii.

Adrian Ursu, marele realizator, care mi-a furat munca, fără să citeze, un lucru simplu, nu e costisitor și care oferă respect unui jurnalist mai tânăr sau mai... cum să zic?, fără forța lui mediatică. Adrian Ursu vine și povestește despre moralitate politică și ia în tărbacă toți jurnaliștii... toți politicienii.

Și nu spune că soția lui a primit o sinecură de europarlamentar de 25.000 de euro pe lună, da? De la PSD. Bă, nene, hai să nu combinăm discuțiile, că nu suntem nici noi niște ageamii, niște cretini care să nu ne dăm seama. Deci, domnul realizator Ursu are nevastă pusă ca sinecură, ca răsplată, da?, să se ducă nevastă-sa europarlamentar, să reprezinte România și să frece menta la Bruxelles.

Și i-am scris lui Adrian Ursu în acea seară prin sms: Bă, nene, de ce nu citezi?

Și-mi spune: A fost o eroare.

Nu, n-a fost o eroare, cum am scris. Asta este mentalitatea de hoțoman editorial a lui Adrian Ursu. Pentru că, dacă...

Îți spun și de ce: pentru că am urmărit emisiunea de la început. Nici o secundă nu s-a referit la Strictsecret sau la Liviu Alexa. Să zică: Bă, am luat materialul ăsta de la fraierică ăla...

Cozmin Gușă: Dar a recunoscut în mesajele... Tu mi-ai spus că ți-a recunsocut în mesajele pe care le-ați schimbat, că știa că subiectul este al tău, că știa că subiectul este al lui Strictsecret.

Practic, noi avem această acoperire, dacă iarăși se trezește CNA-ul să întrebe, avem acoperirea corespondenței tale cu Adrian Ursu, în care el ți-a recunoscut acest fapt.

Mai am încă un subiect, dar înainte de asta, te întreb ceva legat de acest fapt în sine: ce crezi că l-a blocat pe un jurnalist atât de experimentat, cum este Ursu, să citeze, un lucru foarte simplu, nu l-ar fi deranjat cu nimic, dimpotrivă, poate ar fi adus ceva audiență în plus, că e opera altui jurnalist. Nu contează că-l cheamă Liviu Alexa. Nu contează că e Strictsecret, putea să fie altceva, abc.ro.

Ce crezi?

Liviu Alexa: Îngâmfarea. Sunt două motive: Îngâmfarea, pe care acest om o are și doi – prietenia cu tine. Asta e.

Cozmin Gușă: Aaa, prietenia ta cu mine?

Liviu Alexa: Păi, toată lumea vede acest parteneriat în ultima vreme, toată lumea vede...

Cozmin Gușă: Cred că da.

Liviu Alexa: ... această relaționare.

Elena Udrea între Ionel Arsene și Ion Țiriac

Cozmin Gușă: Da, cred că ai dreptate. Și cred că le-ai spus totul.

Am încă un subiect pentru ultimele minute, care-i dublu. Tot din Strictsecret, pentru că am zis că ăstea care nu-s mediatizate, uite!, le mediatizăm noi, la Gold FM, ca să le facem în ciudă.

Subiectul dublu înseamnă: Elena Udrea între doi bărbați. Elena Udrea între Ionel Arsene și Ion Țiriac.

Ce e cu subiectul ăsta, pentru că-s două știri separate, la distanță de două zile între ele, nici ăsta nu s-a bucurat de atenție, deși orice știre care o privește pe Elena Udrea sau pe Ionel Arsene, sau pe Ion Țiriac, sunt știri care bubuie?!

Nici ăsta n-a avut atenție. Despre ce e vorba?

Liviu Alexa: Am înțeles. N-a bubuit chestia asta. Asta s-a întâmplat și pentru că, de exemplu, puțini români știu că Elena Udrea este adevăratul patron al lui EVZ.

Dar, am înțeles, în Evenimentul Zilei nu putea intra, că doamna Elena Udrea...

De unde știm noi asta, nene? Păi, noi știm asta dintr-un rechizitoriu DNA.

Hai să simplific subiectul: Într-o zi, așa cum îmi place mie să spun, eu corespondez foarte mult cu îngerul Gabriel, ăla care apare tot timpul ori în visul meu ori pe telefonul meu mobil, și-mi trimite tot felul de lucruri și informații.

Într-o zi, îngerul Gabriel mi-a trimis niște poze, de la Restaurantul Stejarii, al domnului Ion Țiriac, ăla de fițe, de bogați, săptămâna trecută, când... marți sau miercuri, nu mai țin minte data, doamna Elena Udrea, o penală, condamnată la 8 ani de închisoare, în primă instanță, pentru dosarul electoral din 2009, mite electorale, și cu domnul Ionel Arsene, zis și „Șosetuță", alt penal, care a luat 100.000 de euro de la Pinalti, pretinzând că are influență la ANI, s-au întâlnit la masă, acolo.

Am primit aceste poze, evident, sunt un ziarist pur sânge, mooor să văd, adică ador să am asemenea subiecte, îmi trefilează urechile și mie, și lui Gușă, și oricărui ziarist care este pasionat de asemenea subiecte. Și le-am publicat.

Norocul meu a fost că acea „sursă" a reușit să se strecoare pe lângă ei de câteva ori și să audă că Elena spunea, tot timpul, Dubai și Dâncu, ceva de genul.

Asta m-a dus pe mine cu gândul la un material publicat de Realitatea, imediat după venirea Ancăi Alexandrescu, nu știu dacă ea e la originea informației, dar a fost un material șocant pe Realitatea, în martie anul ăsta, când se povestea despre o întâlnire secretă dintre Vasile Dîncu, Neluțu Varga, patronul CFR, Florian Coldea, fostul boss al SRI, și Gruia Stoica, fostul, actualul patron al Grampet, cu interese în, zi, în industria feroviară. Și acolo se negociau...

Cozmin Gușă: În Dubai. În Dubai, fac eu precizarea, întâlnirea din Dubai.

Liviu Alexa: Da, acolo se negociau dosare, adică, se negocia cum să scape Gruia Stoica să nu facă pârnăiță. Și m-am gândit și mă gândesc și astăzi că doamna Elena Udrea asta vorbea cu Arsene: „bă, oare?, mă gândesc, ar trebui să mă duc să vorbesc cu Dîncu sau să mă duc în Dubai cu Dîncu, să-mi negociez cu Coldea ceva...” Că n-aveau de ce, că mă gandesc că Elena Udrea, fiind căsătorită cu copil, și domnul Dîncu căsătorit și el și un om serios, nu se apucă să facă concedii ca amanți în Dubai, mă gândesc și eu, da? Deși, sincer, eu aș păcătui cu Elena de vreo câteva ori, că este foarte frumoasă.

Iar după aceea am publicat materialul, ca un câine, ca un câine zorit și atunci a venit, zi, câinele de vânătoare mai experimentat, Cozmin Gușă, mi-a dat una după scăfârlie și-a zis: „Băi, nene, dar tu ai uitat o nuanță!”. Corect, tu mi-ai sugerat asta.

Cozmin Gușă: Eu am citit, eu am citit materialul, și, știind... eu fiind frustrat pentru că nu pot să intru în restaurante pentru că nu m-am vaccinat... tu te-ai vaccinat... în discuția pe care am avut-o, te-am întrebat: mă, e voie în restaurante dacă ești nevaccinat?

Liviu Alexa: Mi-ai deschis ochii.

Cozmin Gușă: Iar Elena e nevaccinată, da.

Liviu Alexa: Ca un câine, ca un ogar care a ratat o trufă la stejarul trecut, m-am reîntors la stejarul unde publicasem pozele și mi-am dat seama, am găsit declarația domnului Veronel nu știu cum îl cheamă, avocatul doamnei Udrea. Veronel, mi-a plăcut numele l-am ținut minte...

Cozmin Gușă: Rădulescu, da?

Liviu Alexa: E mișto, nume de delicat, Veronel, Carmin, îmi plac numele astea de băieți. Și domnul Veronel spunea, pentru că luni e 25 octombrie a fost înfățișare în procesul mitei luate, de 3,8 milioane de dolari, bă băieți!, de la Buzăian... E o afacere întreagă, cu domnul Dan Andronic de la EVZ și asa mai departe și i-a recomandat Elenei Udrea să nu se ducă la instanță pentru că este nevaccinată și încă nu se dăduse decizia în Senat despre... dacă este obligatoriu sau nu certificatul verde. Eh, acest motiv a fost îndestulător pentru instanță ca să mai amâne un termen. Și atunci era corectă sugestia lui Cozmin Gușă: „Bă, băiatu', și atunci cum a intrat ea la Stejarii?” Și atunci i-am scris în continuare. Fiind un jurnalist pricinos și răutăcios, m-am dus mai departe în amintirile mele din folderașul creierului și mi-am adus aminte că doamna Elena Udrea, practic, se simte ca acasă la Stejarii. De ce, dragii mei? Păi, cum să nu se simtă acasă când ea, când era ministrul Dezvoltării, l-a ajutat pe domnul Țiriac, un amărât, un sărăntoc, da? Și i-a cașcavalit 11 milioane de euro din bani europeni, ca să-și desăvârșească complexul Stejarii. Păi, nu-i fain, măi, nene? Obiect pentru care a existat chiar și un denunț. Băi, cât de zgârcău și hrăpăreț este Țiriac ăsta?! Bă, deci după ce că are doldora de cash în conturi, băi, îi mai trebuie și bani europeni, bă, să-și facă poftele investiționale. Și am scris și această anchetă. Evident că n-a preluat-o nici dracu', că, dacă vorbești în presa din România despre anumite nume...

Cozmin Gușă: Ambele, ambele subiecte - beton, cele legate de Elena Udrea. Cel puțin, eu, dacă conduceam vreo, încă conduceam vreo televiziune sau ziar național, nu le-aș fi ratat, pentru că ambele pot să aibă consecințe nebănuie în desfășurarea lucrurilor și atunci nici un jurnalist cu experiență nu-și permite să le rateze. Sper că i-am convins pe oameni de cum se ocolesc subiectele care nu sunt subiecte de mică magnitudine, ci de mare magnitudine. Vor fi și altele pe strictsecret.ro. Știu că mai vrei să spui ceva.

Liviu Alexa: Ultima chestie mai am: ca o mică reușită sau... Veți vedea. Din ciclul „Vedeți, v-am zis noi”, să remarcăm că Cozmin Gușă și Liviu Alexa v-au spus despre Maia Sandu încă de săptămâna trecută că va reuși cumva rezolvarea crizei gazului. Uite ce frumos Maia Sandu a fost ghidonată spre Rusia, mama Rusiei, dușmanul Gazprom, care nu numai că i-a făcut o concesie, ci i-a dat prețul la metru cub de gaz mega ieftin! Și atunci, vă rog, și pentru ascultătorii din Republica Moldova, vă rog eu, nu ne mai aburiți cu Maia Sandu, această lumină, această prințesă și zeiță a... zi, necoruptibilă, pentru că, deocamdată, Maia Sandu este predată deja cu arme și bagaje Rusiei.

Cozmin Gușă: Asta a apărut la tine, ca să fac precizarea finală, pe 21 octombrie pe strictsecret.ro și, odată cu această precizare, foarte important: planul Kozak 3.0, ăsta este finalul tag-ului, pentru ca să fie relevant pentru viitor... Liviu, dragă, să ne fie de bine după această emisiune!

Liviu Alexa: Să ne fie!

Cozmin Gușă: Și celor care ne ascultă. Îți mulțumesc mult pentru discuție!

Liviu Alexa: Mă reîntorc la creveți făcuți la cuptor și la un pahar de vin.

Cozmin Gușă: Da.

Liviu Alexa: Te așteptăm și pe tine la Cluj, dacă vrei să vii.

Cozmin Gușă: S-ar putea să plec la finalul săptămânii, dar nu mai spune nimănui, oricum ne aud câteva sute de mii de oameni.

Liviu Alexa: Da, nu mai spun, o să iau niște carne de la garnița, o să vorbesc cu prietenul tău de la Da Pino, să te miluiască și pe tine, numai să vii.

Cozmin Gușă: Da.

Liviu Alexa: Vă pup, dragi ascultători. Hai, România!

Cozmin Gușă: Mulțumim, Liviu Alexa! Prieteni, v-ați și distrat, ați și aflat lucruri cu Liviu, ca de obicei. Are această posibilitate, de a ne înveseli, în mod evident. Pe final, ca o scurtă pauză, dar ca și un mic premiu, în acord cu ceea ce am pus astăzi în undă: „Eu sunt Barbu Lăutaru", cel mai frumos cântec bătrânesc, prieteni, și vă invit să-l ascultați, în consecință, și apoi, în continuare, Gold FM. Cu mine vă întâlniți și mâine! Numai bine, prieteni!

Adauga comentariu