Guvernul a anunțat o nouă ordonanță de urgență. Codul Administrativ care reglementează funcționarea aparatului administrativ local și, implicit, pensile de care vor beneficia aleșii urmează să fie adoptat prin această metodă

Anunțul că zona de administrație locală se va legifera prin ordonanță a fost făcută astăzi de către ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu primarii din județul Dolj.

"Am stat un an şi vreo două luni în Parlament, am fost liderul de grup al deputaţilor PSD şi am tot fost bătuţi pe umăr pe holurile Parlamentului de către liberali, de către probabil și USR-iști şi ni s-a spus cât de bun e Codul administrativ, cât de bine e că avem grijă de primari atunci când vor ieşi la pensie, cât de bine facem, Adunați-vă, votați-l că și noi . Şi surpriză: la votul final - pauză. Şi nu a fost finalul că a fost pauză la vot din partea colegilor noştri de la PNL,ceilalţi nu prea votează, că nu au reprezentanţi în administraţia locală), nu a fost suficient că nu l-au votat, dar au mers şi mai departe şi l-au atacat la CCR. A venit motivarea de la CCR şi eu vă spun aici direct că nu mai repetăm greşelile din trecut să stăm şi să mizăm pe buna credinţă a altor partide sau a preşedintelui şi vă spun că va rezolva Guvernul această problemă şi vom da OUG pe codul administrativ. Ca să ne înţelegem", a declarat Vasile-Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. 

Măsura ar urma să fie luată tocmai pentru că legea ar putea să nu treacă prin Camera Deputaților, dată fiind majoritatea fragilă pe care o are acum partidul de guvernare. Legea privind Codul administrativ a fost declarată neconstituţională la sfârșitul anului trecut de către Curtea Constituţională. Motivul a fost acela că legea a fost adoptată fără avizul Consiliului Economic şi Social, fiind încălcat şi principiul bicameralismului.

 

Adauga comentariu