Guvernul impune termen limită pentru eliminarea ambroziei. Care este data până la care proprietarii de terenuri sunt obligați să elimine planta care provoacă anual alergii puternice

Guvernul a decis în ședința de miercuri că proprietarii au obligația să elimine ambrozia, în fiecare an, până pe data de 5 iunie pentru ca această plantă să nu mai provoace alergii.

Ministerul Agriculturii va pune la dispoziţia publicului un site specializat cu informări strict pe această plantă dăunătoare al cărei polen provoacă rinite alergice. De asemenea, vor fi transmise broşuri de informare către toate unităţike administrativ-teritoriale şi către toţi deţinătorii de terenuri şi nu numai, în zonele în care se dezvoltă această plantă.

La nivelul fiecărui unităţi administrativ-teritoriale va fi centralizată situaţia terenurilor pe care se dezvoltă această plantă şi va fi întocmit un centralizator, până pe data de 25 mai din fiecare an, în legătură cu terenurile pe care se dezvoltă această plantă. Vor fi organizate echipe mixte, care vor verifica în teren dacă au fost implementate aceste măsuri

Amenda pentru nerespectarea acestor prevederi ajunge până la 20.000 de lei.

De asemenea, proprietarii terenurilor pe care creşte ambrozia vor desfăşura cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreţinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice, ”măsurile urmând să fie menţinute până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a buruienii”.

Şi beneficiarii lucrărilor de constructie au obligaţia să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării sau răspândirii buruienii ambrozia, pe terenurile afectate de lucrări.

 

Adauga comentariu