HAI, CURAJ, MICUȚILOR!

Un medic de la spitalul „Victor Babeș” din București postează asta pe facebook:

„Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi că trebuie mască. Ok. Păi, atunci hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți, care se fac că au Covid. Intri fără mască (că e inutilă, zici, nu?) și stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund. Lângă bolnavii care nu au Covid. Ăia care stau cu masca de CPAP sau sunt intubați.

Ăia care se zbat să tragă aer în plămâni, cu disperarea unui om care se îneacă. Aaa, parcă e altfel decât în piața Victoriei, unde te cațeri pe lăzi și urli aiurea, nu? Așa, respiră adânc, trage aer în piept, dă-l afară... poate mai și tușește careva pe lângă masca de CPAP. Așa, acum așteptăm 6-7 zile. Ne chemi tu când te apucă... cum ce, Covidu' ăla care nu există. Ai curaj? Că la vorbe sunteți meșteri toți, doctori sunteți toți, incredibil.”

Între timp, postarea a fost ștearsă. Probabil, la presiunea superiorilor, că așa e la noi: oamenilor care au curajul să vorbească li se închide gura, „să nu aducă prejudicii de imagine instituției.” Sau poate femeia s-a trezit cu atât de multe mesaje de la negaționiștii Covid, încât n-a mai rezistat și a șters.

Oricum, ideea rămâne: nu crezi că există virusul? Ia fă o plimbare, fără mască, printr-o secție de terapie intensivă. Apoi, du-te acasă și pupă-ți familia. Sărută-ți soția sau soțul și spune-i să nu-și facă probleme, că nu există niciun virus.

Pupă-ți copiii cu siguranța că n-o să pățească nimic. Pupă-ți părinții bătrâni, că nu sunt în categoria de risc, dacă nu există virus. Pupă-ți toată familia și toți prietenii, că doar îi iubești și vrei să le arăți asta. Apoi, așteptați vreo săptămână. Ce se poate întâmpla?

Caută localiatea cu cele mai multe „cazuri” din țară, du-te până acolo și îmbrățișează oamenii pe stradă. Pupă-i, dacă te lasă. Fie vei deveni cel mai iubit din oraș, fie nebunul satului. Eu zic că merită, ca să-ți demonstrezi convingerile. Până la urmă, e vorba de dragostea față de aproape. Se știe că dragostea învinge orice, chiar și un virus care nu există.

Găsește pe facebook pe cineva care susține că are Covid și spune-i că vrei să vă sărutați. Poate fi și o metodă bună de agățat, în perioada asta. Sărută străinul ăla cum n-ai sărutat pe nimeni în viața ta. Poate și rămâneți împreună, că n-ai cum să mori.

Sau linge butoanele liftului din blocul în care stai. Sau balustrada. Sau o bară de pe transportul în comun. Hai, curaj, demonstrează-ne tuturor că greșim! E cea mai bună modalitate să ne arăți cât de naivi suntem pentru că credem în manipularea asta. Du-te la o morgă, întreabă cine a murit de Covid și suge degetele decedatului. Te ține?

Să-ți explic ce ai putea face într-o budă publică, pentru a ne deschide ochii? Te prinzi tu.

Du-te la înmormântarea cuiva care a murit de Covid și convinge-i familia că nu există virusul. Apoi, spune-le să te lase să pupi mortul, ca să le dovedești că totul e o conspirație a ocultei mondiale. Ai curaj?

Haideți, micuților, demonstrați-ne că voi sunteți deștepți și noi, cei care ne protejăm, suntem proși grămadă.

Vă conjur!

Adauga comentariu