Hella a deschis un nou centru de testare la Craiova și anunță până la 250 de noi locuri de muncă

Grupul german Hella, care activează în domeniul automotive, a deschis un nou centru de dezvoltare și testare la Craiova, unde și-a început activitatea din 2007. Hella Technical Center Craiova este situat în incinta Electroputere Parc și are o suprafață de peste 6.400 mp. În acest moment are aproximativ 350 de angajați. Activitatea sa se axează, în principal, pe dezvoltarea unităților de control și de software, competențe pe care vrea să le perfecționeze în viitor și să le și suplimentate cu altele. În acest scop, compania anunță că va crea aproape 250 de noi locuri de muncă în Craiova în următorii ani.

”Sistemele software sofisticate și cele electronice din domeniul automotive sunt indispensabile în zona mobilității actuale deja. Acestea vor continua să se impună din ce în ce mai mult în viitor și, cu siguranță, se vor transforma în factori decisivi. În acest context, ne bucurăm de deschiderea noului nostru centru tehnologic din Craiova. Cu acest pas, consolidăm rolul locației din Craiova în cadrul rețelei globale a Hella și, în același timp, ne extindem resursele de dezvoltare", a declarat cu ocazia deschiderii noului centru, Björn Twiehaus, responsabil de divizia de Electronică în cadrul echipei de management a Hella.

"Cu noul sediu, creăm premisele pentru a deservi și mai bine cererea tot mai mare pentru soluții de software și electronice inovatoare și să ne continuăm parcursul de creștere. Cel mai important lucru este că acum avem la dispoziție un mediu de lucru modern și plin de inspirație pentru a motiva mai mulți specialiști să se alăture echipei Hella și, împreună, să construim soluții pentru viitorul mobilității", spune Nicolae Neagu, directorul Hella Technical Center Craiova. 

Noul sediu de la Electroputere Parc din Craiova are un spațiu aproape dublu față de vechea locație. Conceptul este de tip open office, cu 12 săli de ședințe, un laborator modern de testare și o parcare subterană pentru autovehicule de test.

Compania are 4200 de angajați în România, în șapte locații din Timișoara, Arad, Lugoj și Craiova. La nivel global deține peste 125 de locații în 35 de țări. Potrivit reprezentanților companiei, în anul fiscal 2019/2020 a avut 36.000 de angajați și vânzări în valoare de 5,8 miliarde de euro. Hella dezvoltă și produce componente și sisteme de iluminat și electronice fiind un partener pentru producătorii din industria automotive de mai bine de un secol. În segmentulde Special Applications, grupul dezvoltă, produce și comercializează produse de iluminat și electronice pentru vehicule specializate.

Adauga comentariu