HOLD-UP CU POMPA: Guvernul e în foame de bani aşa că motorina și benzina se vor scumpi în 2022

Prețul la motorină și benzină va crește de la 1 ianuarie 2022, principalul motiv al scumpirii fiind creșterea prețului la acciză. Scumpind acciza la carburanţi, guvernul pregăteşte creşterile de preţuri de la anul. Asta ca să se vadă ipocrizia declaraţiilor privind creşterile salariale şi ale punctului de pensii: pe hârtie va fi bine, în buzunare va fi jale.

Ce aduce Moş Bugeţilă contribuabilului român cadou după Anul Nou? Un val de scumpiri la mai multe utilități. Acestea se vor scumpi din cauză că prețul combustibilului va crește semnificativ la începutul lui 2022. Pronosticul este depăşirea pragului de 7 lei pe litru. Facturare uşoară, coş zilnic cât mai gol şi mai scump!

Conform comunicărilor oficiale,

  • Nivelul accizei, la benzina fără plumb, va crește cu 65,59 lei (3,55%), de la 1.827,13 lei pentru 1.000 de litri la 1.892,72 lei.
  • După noile modificări de preț, un litru de benzină se va scumpi cu 6,5 bani fără TVA, respectiv cu 7,7 bani cu tot cu TVA.
  • La motorină, acciza va crește cu 60,11 lei (3,28%), de la 1.674,55 lei la 1.734,66 lei. Astfel, în 2022 vom plăti cu 6 bani fără TVA și cu 7 bani cu tot cu TVA.

Nu e nici o noutate. Fiecare an a venit cu "cadouri" de la guvernare. Otova, fără respectarea legii - doar trebuiesc bani la buget pentru pensiile speciale.

Dar, ca un făcut, creşterile acestea au acelaşi impact asupre preţului carburanţilor: 7 bani pe litru, generând revolte între transportatori.

Astfel, în 2017, Guvernul Tudose a făcut un nou val de scumpiri drastice. Accizele la carburanți au crescut cu 45,22 bani, plus TVA,  pentru fiecare litru de motorină și benzină, de am asistat la o adevărată revolta transportatorilor rutieri care au aminţat că: „Nu vom mai alimenta în țară”.

În 2019 accizele creşteau peste nivelul prevăzut în actualul Cod Fiscal, prin actualizare cu inflaţia, noile niveluri fiind agreate anul trecut la nivel guvernamental, ceea ce va genera scumpiri la benzină, ţigări, alcool. De la 1 ianuarie, acciza era majorată la benzină de la 1.976 lei/1000 litri, la 2.038 lei/1000 de litri, cu 3,15% mai mare decât până în prezent. Similar, acciza la motorină este majorată de la 1.838 lei/1.000 l la 1.896 lei/1.000 l. Cu acelaşi impact asupra preţului benzinei şi motorinei de aproximativ 7 bani pe litru.

În ianuarie 2020, economia României îşi "revenea" într-un "V" dramatic, că Cîţu (sic!) creştea accizele la carburanţi şi ţigări de la 1 ianuarie. Tot 6 - 7 bani pe litru de carburant.

CITEŞTE: Poate cineva să explice de ce se mai fac legi dacă guvernarea decide să-și bage picioarele-n acestea? Caz concret: acciza la carburanți și minciuna ieftinirii la pompă

Când ești infantil politic pui carul bugetar înaintea contribuabililor. Îi jupoi pe ei, în loc să găseşti surse de venit printre cei de la care nu faci colectarea corectă de TVA - suntem pe primul loc în Europa la astfel de fraude.

Un lucru este cert, odată cu scumpirea benzinei şi motorinei urmează un lanţ de scumpiri în aproape toate domeniile, de la servicii la produsele industriale.

Care este diferența dintre un politician și un hoț? Pe primul îl alegem noi, în timp ce al doilea ne alege el pe noi...

Adauga comentariu