Hoțul polițist de la IPJ Dolj. Om al legii, trimis în judecată după ce a furat banii colegilor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au trimis în judecată un comisar șef din cadrul IPJ Dolj, care a furat bani prin falsificarea unor acte.

 

 

Conform procurorilor de la DNA Craiova, în perioada februarie 2012 – februarie 2014, inculpatul Peca Leontin, în calitate de șef Serviciu Financiar Contabilitate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj, și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu cu încălcarea prevederilor legale, în sensul că, prin falsificarea statelor de plată, și-ar fi însușit fără drept sume de bani (de exemplu spor pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale) la care nu avea dreptul, în valoare totală de 28.705 de lei. Polițistul a furat 55.324 de lei din bugetul IPJ Dolj. 

 

De asemenea, în perioada 2010 – 2013, omul legii ar fi făcut câteva tranzacții bancare nejustificate din fondurile financiare ale IPJ Dolj în contul bancar al unei asociații a polițiștilor, unde a virat sume de bani mai mari decât cele reținute cu titlu de cotizație din salariile membrilor, ulterior însușindu-și suma de 150.618 de lei.

 

 

„În cauză, Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj s-a constituit parte civilă cu suma de 28.697 lei, reprezentând paguba creată unității prin încasarea de drepturi salariale necuvenite și cu suma de 150.618 lei, reprezentând transferurile nelegale de bani din contul Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj în contul asociației respective. În cauză s-a instituit sechestrul asigurător asupra unor bunuri imobile deținute de inculpatul Peca Leontin”, potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori.

 

Bărbatul este acuzat pentru abuz în serviciu, fals informatic, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată; uz de fals, în formă continuată, sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată.

Adauga comentariu