I-a luat foc gospodăria de la un incendiu de vegetație. Sute de forțe de stingere a incendiilor s-au luptat cu flăcările care au făcut ravagii pe câmp în acest week-end

Locuința unui sătean din localitatea Murgași, satul Picăturile,  s-a aprins duminică la prânz după ce un foc pus pe câmp a fost lăsat nesupravegheat. Acesta s-a extins și a cuprins bucătăria de vară a casei, dar și lemnele pe care proprietarul le avea depozitate pentru foc, peste 31 metri cubi. În jurul casei sale au ars mai mult de 21 de hectare din câmpul acoperit cu vegetație uscată. 

Alte incendii au făcut ravagii în județ, dar și în Craiova, pe tot parcursul week-end-ului. În satul Secui, din comuna Teasc, arderea necontrolată a miriștilor a dus la extinderea flăcărilor cu repeziciunea către locuința unui sătean. Într-un depozit de-al acestuia, au ars căpițele de fân. În total, peste două tone de plante furajere, dar și un metru cub de lemne de foc.

Seara trecută, în Craiova a luat foc câmpul în zona Balta Craiovița. Pompierii au fost alertați de locuitorii din zonă, iar echipajele de pompieri au intervenit de urgență pentru a nu permite extinderea incendiului de vegetație către casele din zonă.  

Pe tot parcursul sfârșitului de săptămână, din cele 25 de incendii la care au fost solicitați pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, 19 au fost pentru stingerea incendiilor de vegetație. Pentru alte 12 evenimente au intervenit voluntarii de la Serviciile de Voluntari din localități. Reprezentanții ISU au anunțat că sunt pregătiți pentru numeroasele solicitări din această perioadă, dar fac un apel către cetățeni să nu mai incendieze câmpurile în condiții necontrolate pentru a nu suprasolicita forțele de intervenție la evenimente ce pot fi prevenite. 

 


Adauga comentariu