Ieșirea necontrolată a managerului Filarmonicii i-a adus pe cap un audit și o cercetare a întregii activități. După ce și-a jignit și îmbrâncit un subaltern, Gabriel Zamfir riscă sancțiuni

La sfârșitul anului trecut, a ajuns în presă o înregistrare audio a unei convorbiri din biroul managerului Gabriel Zamfir dintre acesta și dirijorul Ivan Iliev. Cei doi poartă o discuție în contradictoriu pe un ton calm, dar lucrurile degenerează și Zamfir îl scoate pe Iliev afară din încăpere, strigându-i jigniri și vorbe grele.

“Ieși afară, băi nesimțitule! Eu am venit de pe stradă? Ieși afară de la mine din birou! Băi, eu am venit de pe stradă, nu îți este rușine?(…) Nesimțitule care ești nesimțit!”, sunt strigătele de furie ale directorului instituției de cultură care se aud pe înregistrarea audio. 

La momentul respectiv, Zamfir a explicat că a fost provocat, dar nu a spus că regretă ieșirea nepotrivită.

“Nu pot să tolerez ca un angajat cu funcție de execuție să vină să tragă la răspundere conducerea instituției după cum vrea dânsul. În plus, să jignească că am fost adus eu de pe stradă.”, a spus atunci managerul pentru Ziarul de Craiova.

Doar că evenimentul a fost adus și în atenția reprezentanților Primăriei Craiova care au luat astăzi decizia de a verifica cum s-a ajuns la această situație.

„Din punct de vedere legal și procedural, s-a luat măsura declanșării unui audit intern care o să vizeze atât activitatea managerială a domnului Gabriel Zamfir, cât și raporturile pe care le are cu angajații. Totodată, am solicitat Consiliului de Administrație să întrunească o comisie care să desfășoare propria anchetă. La finalul celor două acțiuni, se va lua măsura care se impune. În acest moment, nu putem să ne antepronunțăm asupra comportamentului corect sau incorect al domnului manager al Filarmonicii Oltenia.”, a declarat Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei.

Auditul urmează să înceapă de luni, 14 ianuarie, și va urmări să scoată la iveală care sunt performanțele managerului de când a câștigat concursul pentru funcția deținută și care sunt relațiile pe care le are cu subordonații săi.  

Zamfir a mai fost în centrul unui scandal mediatic după ce a scris pe Facebook un comentariu reprobabil la adresa mamelor care au mers cu copiii la protestele din 10 august.

„Un mare respect pentru acei jandarmi și măcar un glonț în cap acelor așa-zise „mame” care au ieșit cu copiii în brațe la proteste deși se știa că nu este un protest pașnic așa cum ar trebui să fie în democrație!!! Dar deh nu avem aceeași definiție pentru „democrație”!!!”, este comentariul considerat instigator al lui Gabriel Zamfir.

Pentru gestul de atunci, Zamfir nu s-a ales cu nicio sancțiune.

Adauga comentariu