Imaginația infractorilor nu are limită. Deghizat în polițist, un tâlhar a sechestrat și prăduit o femeie despre care aflase de pe Facebook că are bani

A trecut mai bine de un an de când un grup de cinci craioveni s-au hotărât sa facă bani mulți, dar nemeritați. Unul dintre ei și-a făcut un cont fals de Facebook pe care l-a folosit pentru a lua legătura cu o femeie din Craiova care se afla la muncă în Italia. A convins-o pe aceasta sa ii dezvăluie informații personale, dar și câte economii făcuse pana atunci.

Când a aflat ca aceasta urmează sa se întoarcă în tara, împreună cu prietenii sai a ticluit un plan prin care sa o talhareasca pe craioveancă plecata la muncă. Și-au cumpărat o uniformă de polițist, cătușe, paletă reflectorizanta și alte obiecte pe care intenționau sa le folosească în operațiunea pusă la cale.

În noaptea de 8 spre 9 noiembrie 2017, femeia vizată a aterizat pe Aeroportul din Craiova de la Milano. A fost așteptată de doi bărbați cu o mașină. Pe drum însă, unul dintre tâlhari, îmbrăcat în polițist, a reușit să îi oprească în trafic, moment în care complicii săi cu fetele acoperite cu cagule au întrat în mașină și i-au sechestrat. Pe unul dintre bărbații care o însoțeau pe femeie l-au abandonat pe un câmp din localitatea Răcari, în timp ce pe femeie și pe cel de-al doilea bărbat i-au lăsat în miez de noapte în zona Serelor Ișalnița.

Tâlharii au fugit cu peste 100.000 de lei din agoniseala craiovencei prădate și au incendiat mașina în care aceasta se aflase pentru a nu lasă urme. Victimele au apelat la paznicul Serelor pentru a anunța poliția, iar cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. "

"În ziua de 17.12.2018, poliţiştii din cadrul I.P.J. Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale, sub conducerea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în urma activităţii probatorii desfăşurate pe o perioadă de peste un an, au identificat pe iniţiatorul şi coordonatorul grupului care a comis în noaptea de 08/09.11.2017 infracţiunile de:lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 din C.p., tâlhărie calificată, prev. de art. 233,234 lit. c,d şi e din C.p., distrugere în formă agravantă (prin incendiere), prev. de art. 253 alin. 1 şi 4 din C.p. şi constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 şi 3 din C.p. Inculpatul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore de către procurorul de caz, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi, din cadrul Tribunalului Dolj, investit cu propunerea de arestare preventivă a admis-o, dispunând măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile. S-a reţinut faptul că la începutul lunii octombrie 2017, inculpatul a iniţiat şi ulterior a coordonat un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate şi distrugere, pentru obţinerea de beneficii materiale, fapte pe care le-a şi comis, ajutat de către ceilalţi membri ai grupului infracţional." se arăta într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Adauga comentariu