IMAGINI SOCANTE. Bullying-ul în școlile din Craiova a ajuns la cote alarmante. Câteva filmulețe în care elevi de la două licee cu renume din oraș sunt umiliți, înjurați și bătuți de colegi de-ai lor fac ravagii. Poliția a intrat pe fir

Imaginile de-a dreptul incredibile au fost făcute publice de un elev care nu a știut cui să se adreseze și în același timp a vrut să semnaleze problema bullying-ului care ia amploare în Craiova.

Pe filmulețele postate pe rețelele de socializare se văd cațiva elevi care se amuză foarte tare în timp ce agresează fizic și verbal o altă colegă. 
Tânăra agresoare care vrea să se impună în fața colegilor, umilește o colegă ce pare neputincioasă în fața valului de injurii și palme care se răsfrâng asupra ei. Primește palme, este trasă de păr, târâtă pe jos, scenele petrecându-se în fața mai multor colegi care nu doar că nu intervin, ci aprobă comportamentul agresoarei.


Tinerele implicate ar avea în jur de 13 ani și ar fi de la liceele Buzești și Tudor Arghezi din Craiova. Scenele de agresiune se petrec în afara unitații de învățământ. Poliția a intrat pe fir și a trecut la identificarea minorelor.

 

"Politistii craioveni s-au sesizat din oficiu si fac verificari in vederea identificarii tututor persoanelor implicate si a dispunerii masurilor legale care se impun. Astfel, pana in prezent, politistii Sectiei 1 Politie Craiova au identificat 2 minore de 13 ani, care, pe fondul unor discutii in contradictoriu au avut o altercatie fizica, in afara vreunei unitati de invatamant. Parintii minorelor nu au dorit sa depuna plangeri penale in cauza, insa politistii au aplicat o sanctiune contraventionala tatalui fetei care ar fi exercitat actele de violenta. De asemenea, persoanele implicate au fost avertizate cu privire la masurile ce pot fi dispuse in situatia in care vor mai fi implicate in astfel de altercatii", a declarat Cosmin Gradinaru, purtator de cuvant IPJ dOLJ.


Imaginile au stârnit nemulțumiri pe rețelele de socializare.


"Fereasca D-zeu de asemenea domnisoare batause. Nu le face cinste nici lor,nici parintilor acestora...in caz ca le pasa...ca,dupa cum se vede comportamentul,totul pleaca de la parinti..Iar ptr.cele agresate,nu inteleg de ce accepta sa stea pur si simplu??? de ce nu fug??? Doamne in ce lume traim????... Ar trebuii luate masuri drastice,chiar daca sunt copii,trebuie dusi la psiholog fortat si media scazuta la purtare,iar daca nu isi schimba comportamentul bolnav,sa fie exmatriculate", scrie o craioveanca.


"..nu contează unde este facuta filmarea ...este vb de educatia pe care ai primit o....merită sa se ia masuri", adauga altcineva.


 "..asta e lipsa de educatie iar ca si scoala își pierde prestanța cu astfel de elevi..", concretizeaza un alt cetatean.

Adauga comentariu