”Impresie” și ”Buric”, reținuți în dosarul de proxenetism și trafic de persoane pentru care s-au făcut zeci de percheziții în urmă cu o săptămână

Craioveanul Andrei Nicolae, de 35 de ani, poreclit  „Impresie”, cunoscut pentru multele scandaluri în care a fost implicat și arestat, şi Florin Baznac, din Calafat, poreclit „Buric”, în vârstă de 33 de ani, au fost reținuți de procurorii DIICOT și urmează să fie prezentați Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, fiind anchetați în urma celor 23 de percheziții domiciliare, care au avut loc pe 11 noiembrie, pe raza județelor Ilfov, Brașov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu și Vâlcea într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

Cei doi au fost depistați marți de poliţiştii de frontieră, în punctul de trecere Nădlac 2, pe sensul de intrare în România, aceştia fiind preluaţi apoi de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate.

„Din cercetările efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. au rezultat indicii că bărbaţii, împreună cu alte persoane din Craiova, Sibiu şi Bucureşti, ar fi făcut parte dintr-un grup infracţional organizat cu preocupări infracţionale privind racolarea, transportul şi exploatarea sexuală a mai multe minore şi tinere în Germania, Marea Britanie şi Austria", se arată într-un comunicat al BCCO Craiova.   

Coform DIICOT Craiova, ”în perioada 2012 – 2017, prin inducere în eroare (promisiuni de căsătorie) și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a mai multor persoane vătămate, inculpații le-au recrutat, transportat, adăpostit în mai multe locații de pe teritoriul Germaniei și le-au constrâns în vederea practicării prostituției în beneficiul grupării”.

În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Foto: arhivă

Adauga comentariu