Încă o casă din Craiova, valoroasă arhitectural și istoric, pusă, azi, la pământ. În locul său s-ar face parcare pentru un restaurant

Încă o bijuterie arhitecturală, din perioada interbelică, în stare bună de conservare, a dispărut complet, astăzi, din Craiova, după ce proprietarul a ales să o demoleze. Era situată pe una dintre cele mai importante artere din Craiova, pe Bulevardul Carol I, la nr. 56. Clădirea nu era pe lista monumentelor de patrimoniu, însă, potrivit președintelui Ordinului Arhitecților Filiala Oltenia, Bogdan Mihai Tiparu, asta nu înseamnă că ”excepționala calitate arhitecturală” trebuia distrusă.

Clădirea aceasta era extrem de valoroasă nu numai prin volumetrie, ci prin calitatea excepțională a arhitecturii. Casa era într-o stare chiar foarte bună și structural și fizic, era unul dintre fronturile valoroase ale orașului, pe Carol I. Faptul că azi a fost demolată e un act de incultură și, bineînțeles, de barbarie. E inadminisil! Regret nespus că, probabil, un arhitect - pentru că e necesar unul - și-a însușit și a semnat această documentație. E sub demnitatea profesiei noastre, iar a demola o casă de genul este un semnal de alarmă grav asupra felului în care noi privim orașul și îl înțelegem”, a declarat pentru Ziarul de Craiova Bogdan Tiparu. 

Iată că, la orice vânt, din orice parte ar fi, orice se poate demola. Iar lucrul acesta e mai degrabă de patologie socială. Să dărâmi clădiri de genul acesta arată clar că societatea e bolnavă”, adaugă președintele OAR Oltenia.

Conform surselor Ziarului de Craiova, clădirea a fost cumpărată de proprietarul Hotelului Rexton, unde există și o sală de evenimente, iar în locul fostei clădiri ar urma să se amenajeze parcări care să deservească unitatea. 

 

Adauga comentariu