Încă o promisiune despre Spitalul Regional de la Craiova. Pentru că este campanie...

Eugen Orlando Teodorovici, ministrul de Finanțe, a afost astăzi prezent la Craiova pentru a semna, împreună cu reprezentanți ai administrației locale, startul masterplanului de apă și apă uzată din Dolj. Ministrul nu a ratat însă ocazia să mai facă o promisiune despre mult-așteptatul și mult-discutatul Spital Regional de la Craiova.

„ Ce pot eu să vă spun acum foarte clar, ca şi concluzie, şi asta am remarcat eu sau poate aşa se vede de la Bucureşti, e că lucrările la acest spital regional de la Craiova vor începe, indiferent de ce spun cei care nu-şi doresc astfel de structuri spitaliceşti moderne. În mod sigur, lucrările la Craiova vor începe de anul viitor“, a declarat Orlando Teodorovici.

Declarația acestuia vine la numai o zi după ce Sorin Pintea, ministrul Sănătății, a declarat că procedurile pentru spitalele regionale din Craiova, Iași și Cluj sunt în faza finală.

"A fost un parcurs destul de dificil uneori şi datorită colaborării cu autorităţile locale, dar stadiul în acest moment este următorul: mâine ( n.r., azi), în şedinţa de Guvern, se vor aproba indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional Iaşi, ceea ce înseamnă că avem cale liberă pentru depunerea cererii de finanţare la Bruxelles. Pe 28 mai, la Cluj, va fi o dezbatere publică privind acordul de mediu, urmând ca în două săptămâni să primim, în sfârşit, acel acord de mediu şi să putem intra cu indicatorii tehnico-economici în comisia ministerială. La Craiova, obţinerea acordului de mediu este programată în cursul lunii iulie. Deci, suntem pe ultima sută de metri", a afirmat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Doar că astfel de promisiuni au mai existat, în condițile în care construcția a opt spitale regionale trebuia să înceapă încă din 2017, conform programului de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile din 2016. Între timp, din opt spitale au mai rămas doar trei, iar finanțarea acestora rămâne o problemă doar aparent soluționată. Sorina Pintea a declarat că finanțarea acestora este prinsă în bugetul estimat pentru perioada 2021-2027.

Adauga comentariu