INCENDIAR Dacian Cioloș recunoaște că sora lui lucrează pentru fostul serviciu secret „Doi și-un sfert”

Dacian Cioloș și-a dat legăturile securistoide pe față. Fostul premier recunoaște într-un interviu acordat PRESS ONE că zvonurile cu privire la relația familiei lui cu Securitatea sunt adevărate.

Liderul partidului PLUS - acuzat recent de istoricul Marius Oprea că în spatele înființării formațiunii sale politice se află fostul anchetator Alexandru Iordache - confirmă că tatăl lui a fost angajat al Ministerului de Interne, iar sora sa lucrează pentru Departamentul de Informații și Protecție Internă, fosta unitate "Doi și-un sfert" din MAI, în județul Sălaj. 

„O să vă mai rog să clarificați niște zvonuri, dacă tot suntem la acest capitol. Ele apar recurent în anumite publicații și sunt legate de familia dumneavoastră. Tatăl dumneavoastră a fost angajat al Ministerului de Interne, iar sora dumneavoastră lucrează pentru Departamentul de Informații și Protecție Internă, fosta unitate "Doi și-un sfert" din MAI, în județul Sălaj?”, a fost întrebat fostul premier.

„Da. Dar astea sunt lucruri verificabile. Și nu văd de unde ideea de zvonuri. La fel, dacă cineva vrea mă analizeze pe mine, îl rog să îmi analizeze activitatea, și nu altceva. Să mă judece pentru ceea ce fac eu, pentru ceea ce spun eu și pentru ceea ce reprezint,” a declarat Dacian Cioloș.

Culmea, naționalistul securist vopsit în tehnocrat neagă în continuare orice legatură cu Serviciile sau Securitatea și susține că nu îl cunoaste pe tatal lui Adrian Iordache, avocatul care a inregistrat PLUS, dar și că nu are obiceiul de a verifica familia și trecutul membrilor familiei oamenilor cu care colaborează, dacă aceștia sunt onorabili.

Interviul integral poate fi citit AICI.

Declarațiile lui Dacian Cioloș vin după ce istoricul Marius Oprea, cunoscut ca ,,vânătorul de securiști", a publicat un text în care arată că cei trei membri fondatori ai partidului PLUS provin dintr-o firma de avocatură, Iordache & Asociatii, înfiintata în 1992 de un fost torționar al Securității, maiorul Alexandru Iordache.
 

Adauga comentariu