Incendiu într-un bloc turn de pe Calea București

Pompierii intervin cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă la blocul P2 de pe Calea București, unde, din primele informații, este localizat un incendiu la ghena de gunoi. Blocul turn este prevăzut cu tobogan pentru deșeuri, iar focul ar fi izbucnit la unul dintre etajele imobilului.

Până în acest moment se intervine cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de Descarcerare, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ. 
Este degajare mare de fum, cauzată de arderea resturilor menajere pe ghena de gunoi a unui bloc cu 10 etaje. Până în acest moment nu sunt victime
”, declară purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă. Potrivit acestuia, locatarii s-ar fi autoevacuat.

Revenim!

UPDATE, ora 08.50: Nicio persoană nu a solicitat ajutorul echipajelor medicale, precizează Florin Cocoșilă. Echipe de jandarmi și polițiști au luat fiecare apartament în parte pentru a întreba locatarii dacă au nevoie de ajutor.

Incendiul este lichidat, în prezent este doar degajare de fum”, mai spune reprezentantul ISU Dolj.

UPDATE: Potrivit reprezentanților ISU Dolj, azi, la ora 08.05, un apel pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, venit de la un cetățean, anunța izbucnirea unui incendiu în municipiul Craiova, str. Calea București, bl. P2. La fața locului au fost trimise următoarele forțe de intervenție: două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de salvare lucru la înălțime, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD, o autospecială de transport victime multiple și două ambulanțe SAJ Dolj:

Concluzia preliminară a pompierilor este că incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric.

Ajunse la fața locului, echipajele de pompieri, au constatat că este vorba de o degajare intensă de fum produsă în spațiul tehnic al blocului. Imediat salvatorii au intervenit pentru stingerea incendiului și degajarea fumului. Împreună cu colegii de la jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj, respectiv ai Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova s-a trecut la evacuarea persoanelor din locuințe. Au fost evacuate 50 de persoane și 5 animale de companie. Dintre acestea, 9 persoane au necesitat îngrijiri medicale la fața locului, nedorind transportul la spital, o persoană de sex feminin în vârstă de 18 ani, care a făcut atac de panică, a solicitat să fie transportată la UPU al SCJU Dolj. 

În urma incendiului au ars materiale textile și mase plastice depozitate în spațiul tehnic. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este un scurtcircuit electric produs la conductori electrici de la instalația electrică din zona spațiului tehnic”.

 

Sursa foto cover: INFO TRAFIC CRAIOVA ȘI DOLJ 

Sursa foto interiror: ISU Dolj

Adauga comentariu