Incendiu la Clinica de Psihiatrie I din Craiova. Trei cadre medicale au sărit de la etaj

Un incendiu a izbucnit, în această seară, într-una dintre rezervele-izolator de la Clinica Spitalului de Psihiatrie I, situată pe Str. Aleea Potelu, în spatele Parcului ”Romanescu”, unitate non-COVID-19, care aparține de Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Din datele furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă, la sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsiți 18 pacienți și 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. Trei cadre medicale au suferit fracturi după ce au sărit de la etajul I al clădirii, de teama fumului, și au fost transportate la Spitalul Nr 1 din Craiova.

Incendiul ar fi fost provocat chiar de unul dintre pacienții internați aici, care ar fi dat foc unei saltele.

Din primele informații transmise de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, patru saloane de la parterul spitalului au fost inundate cu fum. 

La incendiu au fost trimise două subunități de intervenție, Detașamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, 1 descarcerare grea și 1 ambulanță tip B. 

Revenim!

Din precizările salvatorilor de la fața locului, cadrele medicale care au sărit de la etajul I al clădirii au făcut-o să se salveze și au suferit ”mici fracturi” și ”nu este nimic grav”.

UPDATE: Clinica, aflată în subordinea Primăriei Craiova, a fost recent renovată. Edilul Craiovei a declarat că la nivelul unității medicale va fi declanșată o anchetă internă pentru a de afla cum de a ajuns un pacient să aprindă un foc în clădire.

”(...) Instalațiile electrice sunt verificate lunar in toate spitalele din subordinea municipalitatii, iar la aceasta unitate sanitară, in toate camerele si pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, dupa ce o pacienta a dat foc unei saltele. Nu exista victime intoxicate cu fum sau avand arsuri. In schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriați din cauza fumului. Vom declansa o ancheta ca sa verificam de ce pacienta avea o bricheta asupra ei si de ce medicii de garda nu s-au asigurat ca pacienții sunt evacuați pentru a fi preintampinat orice pericol”, a afirmat Olguța Vasilescu, într-o postare pe Facebook.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 20 mp și a fost lichidat. Persoanele rănite în urma săriturii de la etaj sunt medicul de gardă și doi rezidenți. "Cele trei cadre medicale de la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova sunt în afara oricărui pericol, internați cu traumatisme minore la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova", a anunțat Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. *** Poliția a întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de distrugere din culpă si vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea unității de parchet competente, în vederea lămuririi stării de fapt.

Adauga comentariu