Încep lucrările de reabilitare la sediul IML Craiova

Imobilul care găzduiește activitatea Institutului de Medicină Legală (IML) din Craiova, aflat în stare avansată de degradare, va intra în reabilitare, au anunțat, astăzi, reprezentanții Consiliului Județean Dolj, care a încheiat licitația organizată în luna ianuarie, iar azi a semnat contractul cu constructorul care va executa lucrările, S.C. CONSTRUCT INVEST CARPAȚI.

Potrivit unui anunț postat pe pagina președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, termenul de finalizare a proiectului este de 12 luni, timp în care structura clădirii va fi întărită, se va repara acoperișul, se vor reface tencuielile și se vor înlocui tâmplăria, instalațiile electrice, termice și cele sanitare.

„Inițiativa noastră de a reabilita sediul uneia dintre cele mai importante structuri medicale din Craiova vizează, în primul rând, refacerea celor patru corpuri de clădire în care funcționează IML, care, odată finalizată, va oferi echipei de aici condiții moderne și sigure pentru desfășurarea activității curente. Procesul urmărește derularea unor lucrări complexe, de la repararea tuturor instalațiilor electrice, termice și sanitare, până la intervenții absolut necesare la acoperișurile imobilelor și la schimbarea tâmplăriei interioare și exterioare. Desigur, avem în vedere și repararea tencuielilor, precum și refacerea zugrăvelilor”, declară Cosmin Vasile.

Întreaga investiție se ridică la aproximativ 1,8 milioane de lei, bani proveniți exclusiv din bugetul propriu al administrației județene. Conform unui anunț anterior al șefului CJ Dolj, contractul „Reparații curente ale clădirilor (Corp C1; C2; C3 și C5) situate în str. Vasile Alecsandri, nr. 20, municipiul Craiova, jud. Dolj“ avea o valoare estimată de 2,2 milioane de lei. 

Adauga comentariu