Începe dezinsecția parcurilor, apoi a cartierelor din Craiova

Campanie de dezinsecție prin pulverizare terestră a insecticidelor pe domeniul public, pentru combaterea insectelor dăunătoare, are loc în perioada 5 - 18 mai 2021. Prima acțiune va avea loc în noaptea de 5 spre 6 mai, în Parcul Nicolae Romanescu și în zonele adiacente, iar în noaptea de 6 spre 7 mai, în Parcul Tineretului. Dezinsecția pe spațiile verzi din cartierele Craiovei va fi demarată în noaptea de 7 spre 8 mai, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.

Produsul biocid folosit în cadrul acestei intervenții este K-Othrine EC84, aflat în grupa a treia de toxicitate și avizat de Ministerul Sănătății, anunță reprezentanții SC Salubritate, operatorul care are în sarcină activitățile de dezinsecție și deratizare la nivelul Craiovei. Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 746,9 hectare.

Și proprietarii de terenuri, agenții economici, instituțiile publice și asociațiilor de proprietari din Craiova au obligația de a realiza dezinsecția în spațiile deținute cu orice titlu. În caz contrar, potrivit prevederilor art.4 alin (2) lit i și art 25 lit k din HCL nr. 107/2021, prin care a fost aprobat Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum şi stabilirea, constatarea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1000 – 1.500 lei pentru persoane fizice și 1 500 – 2.500 lei pentru persoane juridice neasigurarea condiţiilor de igienă prin operaţii de curăţenie, dezinsecţie şi deratizare a locuinţelor individuale, blocurilor de locuinţe, anexe gospodăreşti, în jurul blocurilor de locuinţe ori în jurul spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea, de către proprietari, chiriaşi ori deţinătorii legali.

Adauga comentariu