Începerea lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitesti conditionata de recoltarea grâului și porumbului. Constructorul încă așteaptă acordul exproprierilor. Cand vor apărea primele utilaje pe drumul de mare viteză

De mai bine de 20 de zile constructorii desemnați pentru drumul expres Craiova Pitești lucrează la drumurile tehnologice și de exploatare,drumurile folosite de ei pentru accesul utilajelor pentru viitorul drum de mare viteza. 

Vremea nefavorabila nu le-a permis sa înainteze prea mult cu lucrările. Au realizat 700 de metri de drum de exploatare, drum care vine în imediata apropiere a drumului expres și au continuat cu lărgirea drumului tehnologic început în urma cu aproape trei săptămâni. 

"Facem ce se poate în acest moment. Deocamdată lucram la relocare drum de exploatare, drum care ne va permite sa intrăm pe pasaj pe la drumul național. Dacă vremea ne permite vom lucra în continuare și cu forța de muncă mai mare. Acum punem piatra sparta pe drumul de exploatare", a declarat Pes David, adjunct șef de proiect. 

Deocamdata constructorul nu se poate apuca de lucrări la drumul expres pentru ca nu au fost abținut nici pana acum aprobările de expropriere. Mai mult decât atât terenurile strabatute de drumul expres sunt cultivate cu grâu și porumb, deși constructorii au cerut ca încă din ianuarie primarii localităților prin care trece drumul de mare viteza sa ii informeze pe cetățeni sa nu mai cultive în zona. Acest lucru nu s-a întâmplat. 

"Lucrările la drumul expres nu au început încă pentru ca ne trebuie predare amplasament. Nu intrăm pe terenuri neexpropriate, așteptăm decizia de expropriere, după care primim ordine de incepere a lucrarilor", a mai spus Pes Davide.

În condiții de vreme buna și odată obținute aprobările de expropriere, lucrările la drumul expres ar putea începe în aproximativ doua săptămâni. 

În acest moment pe șantier se lucrează cu aproximativ 50 de persoane și 8 utilaje. 

 

Adauga comentariu