Incident îngrijorător la o grădiniță din oraș. Un pătuț a căzut peste doi copii, chiar sub privirile colegilor și ale educatoarei. Unul dintre micuți a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale

Totul s-a întâmplat la Grădinița „Tudor Vladimirescu” din oraș, în jurul prânzului. Cei doi băieței de patru ani se jucau în fața unui pătuț, apoi s-au apucat să tragă de el. Obiectul de mobilier a intrat în balans și a căzut peste cei mici, fără ca vreun adult să aibă timp de reacție. 

„A fost un incident astăzi. Este vorba de doi copii de la grupa mijlocie care au dezechilibrat un pat, dar nu au fost răniti grav, doar puțin la cap. Doamna educatoare era la prezentă, era la grupă. A fost o chestiune de fracțiune de secundă, dar a fost alături de copii. Imediat li s-a acordat primul-ajutor de către două doamne asistente de la cabinetul medical, inclusiv de la doamna doctor care era de serviciu . Pentru o mai mare siguranță, era normal să meargă la spital pentru a fi asigurați că toate lucrurile sunt în regulă. Din câte am discutat cu părinții, starea de sănătate a copiilor este foarte bună.  În acest moment, la nivelul grădiniței noastre este o anchetă. Noi am luat deja măsurile necesare de a suplimenta securitatea pătuțurilor prin prinderea cu mai multe holzșuruburi, să nu mai avem astfel de evenimente”, a explicat  Maria Nețoiu, directoarea Grădiniței "Tudor Vladimirescu".

Părinții au fost chemați de reprezentanții grădiniței pentru a-i prelua pe cei mici. Unul dintre cei doi băieței a fost dus la spital de către familie, pentru investigații suplimentare și pentru îngrijiri medicale. Medicii au stabilit că rănile nu sunt grave, dar au anunțat poliția despre incident. Astfel, în acest moment și oamenii legii fac verificări suplimentare pentru a afla care a fost starea de fapt.

De incident au aflat și reprezentanții Inspectoratului Școlar.

“Evenimentul este acum cercetat la nivelul unității școlare, iar Inspectoratul Școlar va urmări cu atenție desfășurarea acestei anchete”, a declarat Nicoleta Lițoiu, purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj. 


Sursa foto: marbis.ro

Adauga comentariu