Inspectorul șef al IȘJ Dolj, Alexandru Gîdăr, schimbat din funcție!

Alexandru Gîdăr, inspectorul școlar general al învățământului doljean, a fost schimbat din funcție, joi seara. Mai sunt două zile până la debutul anului școlar, iar peneliștii au găsit de cuviință să-l ”răstignească” pe-al lor.</p> Un pretext pentru schimbarea sa ar fi scandalul iscat la Școala Filiași, unde fostul director a fost schimbat, spre nemulțumirea generală a filișenilor. De altfel, in acest sens, era așteptat și un protest la Prefectura Dolj, care, se pare, s-ar fi suspendat, pentru că "factorii de decizie" ar fi ajuns la un consens. 

La această oră este așteptată o conferință de presă la care, "încă" generalul în funcție al IȘJ Dolj, a anunțat și prezența viitorului șef al Inspectoratului. Ar fi vorba despre directorul CN Carol I, Ion Daniel.

REVENIM! 

Update: 

"Avem o părere de rău că începem anul școlar cu stângul, pentru că avem situația de la Bechet, unde incidenta este azi de 8,4 la mia de locuitori și școala nu poate incepe fizic (...). În cea mai mare parte, unitățile de învățământ sunt pregătite să-și primească elevii în proporție de 100%. Avem și situații în care școlile nu se vor deschide în clădirile propriu-zise, pentru că sunt lucrări de amploare, este vorba de școli din Filiași, Segarcea, Craiova, la Carol I (...)", declară Alexandru Gîdăr. Acesta a transmis și un mesaj de recomandare, pentru ca cei nevaccinati să meargă să se imunizeze.

Potrivit inspectorului general al IȘJ Dolj, 645 de elevi, din cei circa 35.000, s-au vaccinat, in acest sens fiind utilizate 1.286 de doze. Gîdăr a anunțat că elevii vor găsi manualele pe bănci în prima zi a anului școlar. Pe de altă parte, acesta susține că, în privința "mărinimiei" Primăriei Craiova, care s-a lăudat că a donat măști, și alte primarii din judet au făcut același lucru.

Referitor la schimbarea sa din funcție, susține că pe 31 august s-au încheiat mandatele mai multor directori, aceștia fiind detașați în funcții. Gâdăr a afirmat că a făcut "și greșeli", menționând printre ele situația de la Filiași. Potrivit acestuia, fostul director Mondescu va reveni în funcție, însă a subliniat că informația nu este oficială. "Mondescu revine la Filiași. Ce pot sa va spun este că, dincolo de schimbarea lui și revenirea sa, sunt alte interese. (...) Nu a fost dorința mea sa se schimbe directorul. Nu am fost lăsat. Nu s-a putut. (...). S-au împlinit două dorințe cu schimbarea mea: una, care era a mea, interioară, și cea de-a doua exterioară, a altora", a mai afirmat Gîdăr.

Adauga comentariu