Instanța l-a făcut pieton pe șeful PSD Dolj, Claudiu Manda, după doi ani de procese. Olguța se supărase pe Poliția Română

Europarlamentarul Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, e pieton pentru trei luni. Tribunalul Giurgiu a respins apelul politicianului împotriva hotărârii Judecătoriei Bolintin Vale care, la rându-i, îi respinsese acțiunea de contestare a unui procesul-verbal, prin care i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile, conform gds.ro.

Claudiu Manda a rămas fără permis pe 1 aprilie 2019. A fost sancţionat cu 1.305 lei şi i s-a suspendat talonul de conducere pentru 90 de zile, după ce aparatul radar l-a înregistrat circulând cu 125 km/h într-o localitate din județul Giurgiu. Politicianul a făcut plângere la Judecătoria Craiova, susținând că procesul-verbal este nul, însă instanța și-a declinat competenţa către Judecătoria Bolintin Vale, din Giurgiu.

Olguța s-a supărat pe Poliția Română

Șeful PSD a declarat că se grăbea pentru că avea ședință la Senat, acesta fiind membru al Parlamentului României la data evenimentului. În mașină se afla și soția acestuia, actualul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

„Aveam şedinţă şi la ora 16.00 trebuia să ajung. Am plecat în timp util numai că s-a mai întârziat pe drum. Era un drum cu două benzi pe sens la intrarea în localitate. E adevărat ce s-a întâmplat. Mă grăbeam să ajung la Parlament”, declara Cladiu Manda, pentru Mediafax.

La rândul său, Olguţa Vasilescu declara că a fost jenant pentru Poliţia Română că a oferit doar pe surse informaţia că i-a fost suspendat permisul de conducere lui Claudiu Manda, pentru că a condus cu viteză. „În comuna Mihăileşti cred că era. A condus cu viteză. La 16.00 trebuia să fie în Parlament, pentru că el era preşedinte de şedinţă şi într-adevăr ne grăbeam. M-a deranjat un lucru, că s-a dat asta pe surse. Putea Poliţia Română să dea comunicat. Nu a protestat nimeni. Am spus doar că ne grăbim şi că îi rugăm să redacteze mai repede procesul verbal. Presupun că ne-au recunoscut dacă au dat la toată presa pe surse. E jenant pentru Poliţia Română să reacţioneze aşa. Ori dai comunicat, ori nu dai nimic. Da, aşa e. Am plecat mai târziu din Craiova şi soţul meu se grăbea să ajungă la şedinţa de plen a Senatului”, declara Olguța Vasilescu la un post național

Dacă în declarații Manda și soția au recunoscut că au mers cu viteză, europarlamentarul s-a adresat totuși instanței, susținând că procesul verbal e nul și că nu există nicio dovadă că a circulat cu mult peste viteza legală admisă în localități. Dar Judecătoria Bolintin Vale a fost de altă părere. Magistrații au respins acţiunea politicianului, instanţa constatând că procesul verbal a fost întocmit corect și că aparatul radar a funcțiobnat corect.

„Examinând procesul verbal prin prisma motivelor de nulitate absolută, ce pot fi reținute de instanță din oficiu, prevăzute la art. 17 din OG nr. 2/2001, instanța constată că niciunul nu este incident. În procesul verbal contestat se regăsesc toate mențiunile obligatorii: numele, prenumele și calitatea agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, fapta săvârșită, data comiterii acesteia și semnătura agentului constatator. (...) „Instanța reține că în prezenta cauză intimatul a făcut dovada vitezei de circulație a petentului reținută în procesul verbal contestat, prin înregistrarea video aparatului radar menționat în procesul verbal și buletinul de verificare metrologică a aparatului radar. Astfel, din înregistrarea video și din planșele fotografice rezultă, fără îndoială, că petentul a condus autovehiculul cu viteza de 125 km/h“, au motivat judecătorii.

Dar Claudiu Manda nu s-a lăsat și a făcut apel. Tribunalului Giurgiu l-a judecat, iar pe 15 iulie a respins apelul ca nefondat. Decizia a fost definitivă.

 

Adauga comentariu