Instituțiile statului sunt focarele de infecție. Corupție și COVID-19

În lupta împotriva COVID-19, se folosesc toate argumentele. Chiar și cele care sfidează bunul simț. Lacrimogenele de telenovelă.

Până și Raluca Țurcanu (până și epitetelor le e rușine să se mai lipească de numele ei) a susținut că are doi verisori care au murit de coronavirus. Citez: ”Ambii erau tineri. Aveau șansa să trăiască dacă nu luau coronavirus”. Iar ea stătea la ziua lui Ludovic Orban fără mască. În timp ce ”tinerii verișori”, probabil doi pui de capră, se stingeau, de tineri, mistuiți de COVID-19.

Această declarație s-a făcut în contextul unei discuții despre conspirații și oameni care nu cred în existența virusului și care încalcă cu nerușinare ”îndemnurile” la ”rațiune” și ”prudență” le Guvernului Orban.

Ai cărui membri sunt primii care se afișează public în toată splendoarea nesimțirii fără mască, sau cu ea ținută sub nas. Orban nici când ”tună și fulgeră”, în direct (ca să citez presa ”cualiti” din Captală), împotriva ”inconștienților” care nu poartă mască, o face fornăind pe nasul veșnic scăpat din ”chinga” măștii.

Așa că nu este de mirare că, în public, măștile au devenit aproape facultative. În fond, faptul că acestea sunt ”pentru proști” l-au demonstrat atât cei din Guvernul Orban, cât și cei din PSD: unii fumând și trăgând la măsea fără măști în biroul primului ministru, ceilalți refuzând, la modul gălăgios, să poarte măști acolo unde regulile stabilite de ei o cereau. Ambele ”părți” ale ”voinței politice” au dat dovadă de inconștiență și de sfidare pe față a regulilor.

De ce să ne mirăm că parcurile, plajele, pădurile, ștrandurile sunt pline de oameni aproape bot în bot? Că în magazine oamenii umblă cu masca sub bărbie? Că funcționarii publici se cred protejați de plexi-ul acela montat în fața ghișeului și nu mai poartă mască? Că la restaurate și terase, tinerii și maturii intră la toaletă sau să comande câte ceva fără mască pe față sau stau la mese și consumă fără să se spele mai înainte pe mâini? Cu toții sunt prea zdraveni și pe ei nu îi doboară nici un virus…

Cel puțin de la jumătatea lui iunie instituțiile statului (cred că recordul îl dețin cele de asistență socială, primăriile, secțiile de poliție, judecătoriile și tribunalele) sunt focare de COVID-19. Așa cum în plină stare de urgență spitalele erau deja clustere de imbolnaviri. Acum este la fel: instituțiile statului sunt focarele de infecție cu COVID-19.

Ayatolahii dictaturii sanitare știu exact de unde provin cazurile cu îmbolnăviri, știu aexact unde să testeze. Apoi ne servesc ”îngrijorare”: câteva zeci, apoi sute de persoane sunt raportate zilnic ca bolnave. Dar nicăieri nu ni se spune că vorbim despre instituțiile statului, nu despre terasele și plajele Patriei.

Când ni se vorbește despre ”responsabilitatea” cetățenilor, se uită că primul chemat să arate RESPONSABILITATE este chiar angajatul statului. Când ni se servește circ ieftin despre ”îngrijorare”, totul este în numele politicii și a ”nerăbdării” ca să fie adoptată ”Legea carantinării” și continuarea dezmățului pe bani publici, nu în interesul cetățeanului.

Dacă ar fi altfel, ”sătuii” aceștia de la guvernare în ce privește ”indisciplina” altora decât cea a lor personală ar izola zonele de infecție, nu ar vinde frică la tembeliziuni. O simplă monitorizare a cazurilor raportate ne artă că sunt 8 județe în care se produc îmbolnăviri. Iar dacă la noi se vede, este clar că și milițienii comunicativi strategici ai lui Vela știu exact unde anume să caute cifre cu care să se împovăreze de vinovăție populimea: fix în instituțiile statului!

În 10 iulie aveam depistate pozitiv 592 de cazuri, dintre care: București - 69; Argeș - 56; Brașov - 54; Dâmbovița - 35; Galați - 31; Prahova - 31; Gorj - 29; Vrancea - 27; Buzău - 23; Constanța - 20;.

Total: 375 de cazuri (63,3%), în 10 județe + București! Am luat doar județele cu cel puțin 20 de cazuri.

În schimb, Giurgiu, Satul Mare, Sălaj sunt pe ZERO. Sălajul a fost două zile consecutiv „pe zero”!

În 11 iulie, la fel: București – 102 cazuri; Argeș – 90; Galați – 51; Brașov – 45; Gorj – 38; Bacău – 27; Dâmbovița – 27Ș Olt – 26; Dolj – 25; Vrancea – 24; Buzău – 22; Prahova – 22; Suceava – 21.

Total: 520 de cazuri, din 698 în 12 județe + București, adică 75%!

În schimb, Botoșani, Satul Mare, Sălaj au avut ZERO cazuri! În Sălaj a fost a treia zi fără infectări, iar în Satul Mare – a doua!

Avem județele Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Galați în care ar trebui declarată CARANTINA, din cauză că sunt cel puțin trei zile consecutive cu zeci de cazuri zilnice. La fel și în București, unde la suta de cazuri ar fi, în medie, echivalentul a cel puțin 25 de cazuri în județe de mărime medie (de 400, 500 de mii de locuitori). Sau măcar să înceapă, competent, să izoleze măcar focarele de infecție din județele amintite.

Altfel se va produce inevitabilul: vom fi carantinați cu toții de către Europa – ne vor trânti toate granițele în nas. Nu vom mai pleca în străinătate, vom avea școlile și universitățile închise, se vor amâna alegerile către Paștele Cailor, vom umbla în limbă să ne finanțăm deficitul, când alții se vor împrumuta mai ieftin.

Asta numai in jocurile politicianiste ale unor inconștienți chemați să dea primii exemplul responsabilității. Am lăsat să fim conduși de către niște milițieni cu salarii faraonice și suntem prizonierii politici ai șefilor lor politici care nu iau decizii decât după ce se uită în sondajele de dinainte de alegeri.

Și, gata!

Adauga comentariu