Interceptări în birourile primăriei. Lia Olguța Vasilescu și viceprimarul Craiovei din 2014 au fost sub supravegherea procurorilor

Într-o postare de pe Facebook, Lia Olguța Vasilescu comentează informația conform căreia, în 2014, pe vremea în care aceasta era primar al Craiovei, a fost interceptată  mai bine de o lună printr-un mandat de interceptare semnat de un judecător de la Curtea de Apel București. Actualul ministru al Muncii susține că nu înțelege de ce supravegherea procurorilor a vizat-o și pe ea într-un dosar în care se cercetau persoane pe care nici măcar nu le cunoștea. 

“Am aflat cu stupoare că am fost interceptată (ambiental, GPS, telefon, video, etc. ) într-un dosar în care nu cunoșteam niciunul dintre suspecți. Nici ei pe mine. Dar cum procurorii DNA aveau nevoie de un pretext ca să îmi poată monta microfoane în birou, că poate spun sau fac vreo prostie să îmi poată face un dosar de corupție, au pus unul dintre denunțători, de existența căruia nici nu știam, să spună într-o interceptare că îl ”lucrez” eu pe el. Înțeleg că omul e un asistat social rom. Vă dați seama cam câtă preocupare era pe mine să “lucrez” unul așa de “important” ca el... Evident că nu am primit până acum, deși m-au interceptat în urmă cu patru ani!!!, nicio adresă de la DNA, SRI etc. privitoare la faptul că mai multe luni mi s-au încălcat drepturi fundamentale fiind urmărită NON-stop! Într-un dosar, repet, în care nu cunoșteam inculpații. Doar că m-am nimerit primar prin orașul de unde erau aceștia... Alături de mine au mai fost interceptați, fără a avea legătura cu cauza, viceprimarul și secretarul primăriei. Câte abuzuri... ”

Așa cum menționează Olguța Vasilescu, în același mandat de interceptare este menționată și Cristina Calangiu, la vremea respectivă viceprimar al Craiovei. Contactată de Ziarul de Craiova, Cristina Calangiu a spus că nici măcar nu aflase că a fost făcută public această informație.

Sursa foto: www.cotidianul.ro

“Eu nu știu nimic de o interceptare, niciunul dintre numele respective nu îmi sunt cunoscute. Dacă a avut cineva un temei să mă supravegheze, foarte bine, doar nu sunt eu mai presus de lege. Cum nu știu mai multe amănunte, prefer să nu comentez.”, a declarat fostul viceprimar al orașului.

Dosarul în care s-au făcut interceptările viza un litigiu imobiliar al unui craiovean care, ulterior, s-a dovedit că mituise un procuror pentru a avea câștig de cauză. Respectivul procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Marius Vlădoianu,ispășește acum o condamnare de trei ani de închisoare pentru trafic de influență.    


Adauga comentariu