Intervenție în forță în cartierul gunoaielor din oraș. Autoritățile s-au pus pe treabă după sesizarea făcută de Ziarul de Craiova

O parte a cartierului Popoveni s-a transformat în ultimii ani într-un focar de infecție pe care autoritățile păreau să îl ignore cu bună știință. Străzile Brăila și Tulcea arată ca după un bombardament aerian, iar cine se aventurează cu mașina riscă să plece cu ea doar pe platformă. Imaginea este completată de munți de mizerie cum doar la gropile de gunoi se mai găsesc. 

Locuitorii din zonă povestesc că sunt obligați să trăiască alături de mai mulți țigani ce locuiesc fără forme legale și care au transformat întregul cartier într-o imensă platformă de depozitare a deșeurilor. Mai mult decât atât, pentru a putea scoate fierul sau cuprul din diferite obiecte, zilnic aceștia fac focuri ce transformă aerul într-unul irespirabil. 

În aceste locuri, serviciul de Salubritate nu a ajuns pentru a igieniza zona, chiar dacă a promis acest lucru printr-un răspuns oficial pe care l-a formulat către redacția noastră. De această dată însă, viceprimarul Stelian Bărăgan a mers să vadă cu ochii lui grozăvia.

“Nu știu cum s-a ajuns la această situație, dar lucrurile se vor schimba. Am luat legătura cu Polița Locală pentru a identifica persoanele care locuiesc ilegal și pe cele care aruncă gunoaiele pe domeniul public. Și cei de la Salubritate vor interveni pentru a ridica munții de gunoaie care există acum acolo. Și la străzi se va interveni pentru a le face practicabile.”, a promis Stelian Bărăgan, viceprimarul municipiului Craiova. 

Singura lucrare care s-a făcut recent în zonă a fost acea de decolmatare a unui canal care să poată prelua apa de la ploaie. 

 

Comentarii

MihaGogu

25.06.2018 15:35

a luat o Bărăgan mai rău ca nedelescu pe timpul lui Solomon,candideaza cumva

Adauga comentariu