Intră în circulație al 16-lea și ultimul autobuz electric de la Solaris

Ultimul autobuz electric, marca Solaris, tipul Urbino 18, din lotul de 16 achiziționate prin licitație de Primăria Craiova, a fost recepţionat pe 29 iunie a.c., iar azi va fi concesionat Regiei Autonome de Transport Craiova pentru a fi pus în circulație.

Primăria Craiova şi Solaris Bus and Coach SA din Polonia au semnat, în aprilie 2020, contractul de achiziţie pentru 16 autobuze electrice, finanțarea fiind asigurată prin programul european – MOTRIC 1, în valoare de 57,5 milioane de lei, fără TVA, pentru care municipalitatea a asigurat o contribuţie de 320.000 euro.

Autobuzele au 18 metri lungime, o lățime de 2,55 m si o inaltime de 3,48 m. Capacitatea este de 40 de locuri pe scaune si 94 in picioare, iar pentru persoanele cu dizabilitati este prevazut un loc. E dotat cu aer condiționat, supraveghere video cu 8 camere digitale color, prize de încărcare pentru telefon si laptop la toate locurile de la geam, 4 indicatoare de traseu si unitate audio pentru anunturi vocale.

Unul dintre cele 15 autobuze Solaris care circulau deja pe traseele RAT din oraș a dat bătaie de cap angajaților Regiei. Pe 28 iunie, în jurul prânzului, s-a blocat pe traseul 3, la semafor. Cu toate încercările angajaților de a-l repune în funcțiune, autobuzul a rămas neclintit. Conducerea a explicat că aceste modele au sisteme de protecție și siguranță foarte complexe, totul fiind electronic și că orice mică inadvertență în sistem blochează vehiculul. Abia seara târziu, cu ajutor de la specialiștii Solaris ,autobuzul a fost repornit.

 

 

 

Adauga comentariu