Întreaga clădire a Colegiului "Carol I" și Operei Române va fi reabilitată cu bani de la Compania Națională de Investiții

Întreaga lucrare de reabilitare a clădirii emblematice din centrul Craiovei a fost evaluată la peste 80 milioane de lei, dar suma totală ar putea fi chiar mai mare. Astfel Compania Națională de Investiții, instituția care a preluat clădirea, ar ajunge să investească la Craiova mai multe decât pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a explicat astăzi cum s-a ajuns la măsura reabilitării întregii clădiri.

" În 12 martie, a venit o solicitare către CNI pentru ca şi corpul rămas în fostul contract să fie reabilitat. În două săptămâni ne-am organizat și i-am pe trimis pe colegii de la CNI şi le-am cerut un lucru foarte simplu, Colegiul “Carol”să fie reabilitat în întregime şi vă spun că mă voi ţine de cuvânt vizavi de acest subiect. Astăzi, când vorbim, este o valoare a investiţiei de 83 de milioane de lei, dar după ce se va actualiza studiul şi cu celălalt corp, vom avea o valoare exactă şi mă voi asigura că toată suma va fi pusă la dispoziţie pentru ca acest simbol să fie reabilitat în întregime.  Am dat termen celor de la CNI şi proiectantului ca până la sfârșitul lunii să fie gata şi proiectul astfel încât să urmeze tot ceea ce înseamnă licitaţie, contractarea lucrării, proiectarea plus execuţia. Este o lucrare destul de complicată pentru că atunci când s-a lucrat aici, la Operă, s-a observat că se afectează şi corpul celălalt. Și am zis că nu facem o lucrare pe jumătate, luăm totul la pachet”, a declarat Suciu în cadrul vizitei pe care a făcut-o pe șantierul de la Colegiul “Carol I”.

 

Sursa foto titlu: Monumente Oltenia

 

Adauga comentariu