Invenție genială a unui craiovean. Omul a făcut alei în fața blocului din mii de dopuri și pet-uri colectate de pe vremea când lucra la Salubritate, la sortarea gunoiului. Labirintul din materiale reciclabile arată fabulos

Un craiovean vine cu o ideea genială și unică de amenajare a zonei din fața blocului.

Daniel Ciucă are 64 de ani și locuiește la în cartierul craiovean Brazda lui Novac. Toata viața a fost șofer la Serviciul de Salubritate Craiova. Ideea i-a venit în urmă cu mai bine de 4 ani, când din întâmplare, la televizor a văzut ce lucruri frumoase se pot face din materiale reciclabile. A început să strângă dopurile sticlelor care ajungeau la el pentru sortare și mai mult decât atât, și-a anunțat și colegii de intența sa. Mii de dopuri de diferite culori și forme au ajuns pe mâna bărbatului care s-a apucat de treabă.

„M-am gândit să fac alei în fața blocului, pentru că mă săturasem să mă tot înnămolesc pe încălțăminte atunci când ploua afară. Nu m-am gândit niciodată câte dopuri am lipit pentru alei, dar știu că la 1 metru pătrat folosesc câteva sute. Iar pentru realizarea gardurilor, stâlpilor folosesc peturi de plastic”, a declarat Daniel Ciucă.

Din cauza unei accidentări grave a fost nevoit să iasă la pensie mai devreme. De mai bine de un an stă acasă. Timpul și l-a dedicat în întregime finalizării aleilor și gardurilor din materiale reciclabile. Nu i se pare greu, iar vecinii îl apreciază pentru ceea ce face.

Craioveanul nu lipește dopurile la întâmplare pe sol, formează din ele diferite forme geometrice, așezate pe culori. Adevărată artă.

“Nu mi se pare deloc greu, pentru că îmi place. Pe lângă faptul că îmi umplu timpul, fac și ceva frumos, care rămâne și de care se bucură toți vecinii. Eu oricum sunt pasionat de desen, am lucrat la traforaj. Dopurile le lipesc în casa la aragaz cu un cui încins, cu un fel de șurubelniță îndoită. Încing cuiul la aragaz, dopurile sunt întoarse invers, le pun pe masă la linie și apăs cu cuiul pe ele câte două, două bucăți și le țin așa până când se întărește plasticul pe ele. Iar stâlpii îi fac din sticlă de platic, în care pun becuri de la instalația de iarnă, ca să avem lumină noaptea când mergem pe alei”, a mai adaugat domnul Daniel.

Aleile din dopuri se mai uzează, mai vin vecinele cu tocuri sau mai pocne sc de la vreme, dar domnul Daniel este mereu cu ochii pe covoarele de dopuri și le înlocuiește numaidecât pe cele avariate.

Iar planurile omului nu se opresc aici. Vrea să înalțe stâlpii din sticle și să-i unească așa încât să nu îi doboare vântul.

Adauga comentariu