Investiție de 103 milioane de euro în Dolj! Olguța Vasilescu: "În doi ani aproape tot județul Dolj va avea acces la gaze"

Au început lucrările de introducere a magistralei de gaze pe traseul Craiova-Segarcea. Firma care se ocupă de lucrări este în teren și miercuri dimineața au introdus primele conducte pe acest traseu.


"Până acum au fost introduși 15 km de conductă, până în iulie se vor introduce 32 km și va asigura alimentarea localităților până la Segarcea. Nu mai puțin de 12.000 de locuitori se vor putea bucura de aceste utilități", a declarat reprezentantul Transgaz.


Pentru tot județul conducata continuă până la Calafat. Este vorba de 82 km care se află în faza avansată de proiectare, extinsa până la Dăbuleni, zona Bechet. Toate comunele vor beneficia de gaze.


"Astazi au inceput lucrarile de introducere a magistralei de gaze pe traseul Craiova-Segarcea. Urmeaza si extinderea retelelor de gaz pana la Calafat si, pe sudul judetului, pana la Dabuleni. In doi ani, aproape tot judetul Dolj va avea acces la acest tip de utilitati", a declarat Olguta Vasilescu.


Întreaga investiție de la Craiova până la Calafat se ridică la suma de 103 milioane de lei, 70 de milioane numai pentru tronsonul Segarcea- Calafat 
În 12 luni gazul ar trebui să ajungă la Segarcea, dar constructorii spun că termină mai devreme. Gazul vine de la Cârcea.


Constructorul care a câștigat licitația pentru aceste tronson va lucra din luna iulie cu muncitori din Libia și Turcia, pentru că înregistrează o lipsă acută de muncitori.

Adauga comentariu