Iohannis critică „statul”. Dar „statul” e chiar el!

Sunt printre românii foarte mulți la număr care au fost extrem de mâhniți și revoltați după încă o tragedie cumplită petrecută într-un spital din Constanța, unde 7 oameni nevinovați și-au pierdut viața într-o secție ATI în urma unui incendiu, dramă care se adaugă la o listă mai lungă de 14 astfel de incendii criminale petrecute în spitalele românești în ultimul an de zile.

Prin prisma profesiei, le-am urmărit reacția dregătorilor statului, ca să informez publicul despre ce au aceștia de declarat într-un asemenea moment cumplit. Și mă întrebam: oare ce scuze vor mai găsi, pe cine vor mai da vina de data asta, cine o să fie Acarii Păuni de serviciu acum, măcar de data aceasta se vor trezi din nepăsare și indolență? De departe, cel mai tare m-a umplut de furie și greață în același timp declarația Întâiului golfist al neamului, Klaus Iohannis, încă președintele României, care a spus, printre altele: „Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii.”

Auziți, oameni buni, ce zice domnul... Atât ați putut, domnule președinte? Să constatați acest trist adevăr pe care milioane de români l-au simțit pe propria piele de ani și ani de zile, nu doar în ziua fatidică a incendiului devastator de la Constanța? Nu mai bine ați fi făcut ceva să-i adunați pe toți cei responsabili într-un CSAT și să declarați măcar siguranța bolnavilor din spitale drept o prioritate națională? Sau puteați să prezidați atâtea ședințe ale Guvernului condus încă de pupilul dumneavoastră Vasilicăăăă Cîțuuuuu până vedeați că ceva se schimbă în bine măcar aici în aceste saloane ale morții! Unul mai răsărit decât această mârțoagă politică cu nume de floare nu ați găsit să-l transformați în preșul dumneavoastră pe care să-l câlcați în picioare când aveți chef?

Cu doar câteva zile în urmă, l-am văzut pe președintele României cum ne-a rânjit în față și s-a implicat direct la congres în alegerile din PNL, în disprețul Constituției și a regulilor elementare ale democrației și cum a decretat că „Florin” trebuie să continue în fruntea guvernului, deși este evident că arestatul din SUA a provocat criza politică prin eliminarea din guvern a partenerilor de coaliție. Cel supranumit „Dulapul” sau „Ficusul” de la Cotroceni este atât de rupt de realitate de a ajuns de răsul curcilor când le-a recomandat românilor să joace golf!? Numai de golf nu le arde românilor acum în plină pandemie, cu un guvern schilod și neputincios și cu prețuri la energie urcate până la cer!

Este clar că nu mai avem ce aștepta de la acest președinte, oricum trei ani va face ce-l va tăia capul, pentru că nu mai trebuie să vină în fața oamenilor să le ceară votul. Oricum a fost votat cum a fost, ca răul mai mic: ba dintre el si Ponta, ba dintre el și Dăncilă, deci ”mari victorii”, frate, nu glumă! Trebuie să ne înarmăm cu răbdare și tutun, vorba aia, și nervi tari, că omul ne va mai pregăti ceva surprize de prim-miniștri de carton de nu o să știm pe unde să mai scoatem cămașa! Dar să vedem ce mutări ar putea aduce zilele următoare pe tabla crizei politice.

Dacă unii dintre parlamentarii PSD, USR PLUS sau AUR – e nevoie de vreo 40 și ceva – nu vor fi cumpărați la bucată cu bani publici și funcții babane numai ca să se dea loviți și să nu vină la votul moțiunii și astfel să-l țină în funcție pe Cîțu, marți acest Superman de Valea Oltului va ateriza cu fundul direct pe caldarâmul din fața Palatului Victoria. Dacă acest lucru se întâmplă, există șanse să revină USR PLUS și coaliția să meargă mai departe. Dacă nu, Vasilică va rămâne premier de paie spre fericirea lui Iohannis, dar fără majoritate și oricând la mâna și bocancul lui alde Ciolacu și ai lui tovarăși.

Să zicem două vorbe și despre USR PLUS, spre care românii care nu votează PSD se uită cu oarecare speranță și așteptare, după ce partidul Brătienilor, PNL, a luat-o pe urmele PNȚCD ghidonat de vechii PDL-iști hulpavi la funcții și bani, ce au îmbrăcat vremelnic cămășile galbene. USR PLUS a terminat fuziunea și are un nou președinte, pe Dacian Cioloș, care a câștigat la limită bătălia cu Dan Barna, 50,9% față de 49,1%. Cioloș se visează președinte în 2024, joacă foarte precaut cartea asta, se afișează ca un tip serios și calculat, are ceva în spate, a fost prim-ministru și comisar european, vom vedea dacă va confirma sau nu. Are și mulți critici, aceștia îl consideră om al Sistemului, și că ar dansa cum cântă Macron, președintele Franței. Acum, este clar că serviciile de informații se implică mult mai mult decât le permite legea în jocul politic din România, dar asta ține și de noi, de cetățeni, de presă, de societatea civilă, de instituții, de justiție. Dacă le permitem, dacă stăm ca proștii în târg, ca oaia din Miorița, și-i lăsăm să joace tontoroiul pe țărișoară, ne merităm soarta! Eu cred că dacă tot nu scăpăm de astfel de beizadele de foști sau actuali securiști, măcar să-i punem să facă ceva treabă și pentru țară, să lase ceva în urma lor!

Adauga comentariu