ISU Dolj în drum spre București, să ajute la salvarea victimelor cutremurului produs în această dimineaţă. Exerciţiul de interveţie angrenează forţe de ordine din toată ţara pentru a testa concepţia naţională de răspuns post-seism

Exerciţiul naţional "Seism 2018" a început, sâmbătă, la ora 9.00. Scenariul acestuia propune un cutremur cu magnitudinea de 7,5 pe scara Richter. Exerciţiul vizează punerea în aplicare a Concepţiei naţionale de răspuns post-seism.

Cutremurul a avut loc în această dimineaţă în jurul orei 08, a avut epicentrul în Vrancea, s-a produs la 147 km adâncime şi cel mai puternic afectat a fost Bucureştiul.

Scenariul exerciţiului prevede că centrul Bucureştiului este cel mai afectat: 12 clădiri prăbuşite, 200 persoane rănite. Şi alte zone din capital sunt grav afectate iar autorităţile intervin în forţă pentru salvarea victimelor şi transportarea lor la spital.

Exerciţiul este în desfăşurare şi în Bucureşti în diferite locaţii se desfăşoară scenarii diverse cu victime-voluntari şi manechini.

Printre altele exerciţiul vizează şi modul în care fiecare judeţ din ţară reacţionează pentru a veni în sprijinul salvatorilor de la Bucureşti. Astfel că nu mai puţin de 200 de angajaţi ai ISU Dolj sunt în acest moment în drum spre capital. Vorbim de 25 de autospeciale, 5 ofiţeri, 161 de subofiţeri şi 6 cadre medicale ale UPU SMURD.

Exerciţiul se face sub supraveghere internaţională. Va fi observat si monitorizat  de Comisia Europeană, NATO şi Agenţia Federală pentru managementul situaţiilor de urgenţă.

În cadrul exerciţiului au fost folosite şi mijloace aeriene ale MAI. 


 

 

 

Adauga comentariu