Jana Fulga, de la Șimnic, a pierdut procesul cu ANI

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României s-a pronunțat cu privire la recursul fostului primar al comunei Șimnicu de Sus, Jana Fulga, în prezent viceprimar, împotriva sentinţei din data de 20 septembrie 2017 a Curţii de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal privind conflictul de interese/incompatibilitate, constatate de  Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Decizia ÎCCJ, care este definitivă, a fost pronunțată pe 11 mai a.c. Totodată, la aceeași dată, Înalta Curte a respins, ca inadmisibilă, și cererea Janei Fulga de sesizare a Curţii Constituţionale în care ridica excepţiile de neconstituţionalitate ale dispoziţiilor art. 12 alin. (1) şi alin. (2) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice și art. 87 alin.(1) lit.d) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Reamintim că ANI a constatat, în iunie 2017, starea de incompatibilitate a fostului primar, actual viceprimar în Șimnicu de Sus, Jana Fulga. Potrivit raportului ANI, „în perioada 6 septembrie – 23 octombrie 2012 a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Leşile, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”. Art. 87, alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003, prevede că „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu […] funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”.

Jana Fulga a contestat raportul ANI și a formulat o plângere penală. Aceasta a susținut că nu exista nici un docment sau hotărâre de Consiliu Local care să susțină că, în paralel cu funcția de primar, ar fi făcut parte și din Consiliul de Administrație al școlii din satul Leșile.

Sursa foto cover: oltenasul.ro

Adauga comentariu