Jandarmeria Dolj, în campanie de recrutare pentru școlile militare de subofițeri

Jandarmeria Dolj desfășoară, începând de astăzi, o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română. Locurile scoase la concurs sunt, pe de o parte, la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani (350 locuri, din care 3 sunt destinate  cetățenilor de etnie romă, iar 2 celor de altă minoritate), iar pe de alta la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni (tot 350 locuri, din care 3 sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar 2 celor de altă minoritate). 

Cererea-tip de înscriere se depune până pe data de 18.03.2022, exclusiv în format electronic, scanat, pe adresa de e-mail: resurse-umane@jandarmeriadolj.ro, iar dosarele se depun personal și în volum complet, până pe 27.03.2022, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj.

P escurt, pentru a urma cursurile școlilor militare de subofițeri jandarmi din Drăgășani sau Fălticeni trebuie îndeplinite anumite condiții de către candidați (condiții care pot fi consultate pe site-ul www.jandarmeriadolj.ro, Secțiunea Cariere/Învățământ Postliceal): sunt evaluați psihologic, fizic dar și teoretic, pe subiecte din disciplina limba română, disciplina limbă străină, subiecte din legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului şi subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic. 

Mai multe informații puteți obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj, situat în municipiul Craiova, str. Alexandru Macedonski, nr. 7 sau la numărul de telefon 0251.534223 (Serviciul Resurse Umane).

Adauga comentariu