Joaca de-a administratorul public la Podari. Fiul fostului primar se numeşte administrator deşi conducerea Prefecturii susţine că funcţia nu este ocupată de nimeni în acest moment

Situaţie complicată la Podari în Dolj. În timp ce Prefectura susţine că postul de administrator public al comunei nu este ocupat în acest moment, fiul fostului primar spune că el este administrator public de trei săptâmâni.


În urmă cu ceva timp se dă hotărâre de Consiliu Local prin care se măreşte organigrama şi apare postul de administrator public. În Hotărâre se indică şi cum ar trebui să fie ocupat acest post, respectiv prin concurs. Autorităţile Judeţene au dat aviz de legalitate în primă fază. Numai că la scurt timp după adoptarea acestei hotărâri se modifică legea, Codul Administrativ şi administratorii publici vin pe funcţie numai numiţi de către primari. 


Cei de la Primărie de la Podari s-au conformat şi au emis decizia de numire în funcţie a lui Aurel Gheorghiţă. Prefectura susţine că a dat aviz de nelegalitate asupra deciziei de numire pentru că funcţionarii au stabilit prin Consiliul Local cu totul altceva şi în acest moment potrivit Prefecturii, Consiliul Local ar trebui să dea o altă hotărâre prin care să modifice hotărârea anterioară. 


Aurel Gheorghiţă susţine însă cu totul altceva.

"Eu sunt numit prin dispoziţia primarului, de acum trei săptămâni. Prefectura nu a dat aviz de nelegalitate asupra hotărârii de Consiliu Local ci ne-a cerut completări, să introducem in text conform legii modificate. Să pun articolul în concordanţă cu noul Cod Administrativ", a declarat Aurel Gheorghita.


Mai mult decât atât, proaspătul administrator public care-i desfăşoară activitatea se pare fără ştirea reprezentanţillor de la Prefectură ar fi renunţat la salariul de administrator public, banii săi fiind redirecţionaţi către Asistenţa Socială

Adauga comentariu