JOACA DE-A ROMÂNIA

Ziceți și voi, nu e fain să ai o țară pe mână, cu care să te joci după pofta inimii? Să te joci ca un copil răsfățat și, când nu-ți mai convine, să-ți strângi jucăriile și să pleci acasă? Să te cerți pe jucării cu ceilalți „copii”, la fel de răzgâiați ca tine? Să strici jucăriile, să le pierzi sau să le furi?

Trebuie să fie un sentiment minunat să te joci de-a țara. Să consideri că, dacă oamenii te-au ales șef la jucării, sunt jucăriile tale și poți face ce vrei cu ele. Să te joci „țară, țară, vrem pălmași”, unde pălmașii sunt fraierii de votanți, de care îți bați joc prin jocurile tale de culise.

Fix asta fac cei care ne conduc. Se comportă ca niște copii scăpați de sub control de niște părinți denaturați și confundă România cu terenul lor de joacă. Nu se prind că au primit țara asta cu împrumut de la noi, cetățenii, și n-au primit-o pentru jocuri de culise, ci pentru jocul de-a oamenii mari. Dar de unde oameni mari, când cei care ne conduc sunt cei mai mici români pe care îi puteam zămisli. Așa țară, așa conducători.

Când te uiți la ei, ai senzația că privești niște puberi care, din orgoliu adolescentin, s-au băgat la jocurile copilăriei pe rit politic.

Avem la Cotroceni un băiat care joacă „baba muta” de cinci ani. Asta e un fel de „baba oarba”, doar că altfel. Baba muta e atât oarbă, cât și necuvântătoare. E oarbă la problemele reale ale țării și purtătoare de tăcere la nevoile cetățenilor. Dacă nu mai apărea, din când în când, să tacă la televizor, puteam crede că țara asta e condusă de o pagină de facebook. Dar a știut să aibă voce când „a mai dat o șansă PSD-ului” sau acum, când își dorește puterea absolută și este dispus să arunce țara în aer pentru asta. Asta la modul la care președintele e apolitic și nu ar trebui să aibă treabă cu ce face PNL-ul sau alt partid.

PSD joacă „hoții și nomenclaturiștii”. Stai, tocmai i-am făcut hoți pe cei din PSD? Departe de mine gândul ăsta! Păi cum să-i fac hoți pe cei mai cinstiți oameni care au condus România vreodată? Atât de cinstiți, încât au câștigat alegerile în 2016 cu 46% și, datorită profesionalismului ieșit din comun, acum sunt pe la 20%. Iar acum mimează viața politică, fiind, de fapt, în moarte clinică. Ei n-au furat nimic. Nici bani publici, nici alegeri, nici viitorul țării. Doar și-au furat singuri căciula, din postura de cel mai mare și mai tare partid din România. Ei nu sunt hoți, dar, din întâmplare, două ziariste au rămas recent fără bani în sediul central PSD. Coincidență?

PNL joacă „țară, țară, vrem putere”. Îmbătați de succesul de la europarlamentare și prezindețiale, PNL-iștii s-au gândit să facă un PSD-ism și să arunce țara în criză politică. De ce nu, dacă putem? De ce nu ne-am juca noi de-a țara, dacă vrem să dăm dovadă de imaturitate politică? Doar oamenii ne-au pus aici să facem jocuri după perdea, nu să jucăm cu cărțile pe față. Așa că, hai să ne trântim Guvernul de două ori și să vină anticipatele, că de asta are nevoie țara!

Dragii de la USR joacă „flori, fete și excluși”. Cel mai haios partid pe care l-a dat țara asta face toate eforturile să nu fie luat în serios. De la lideri cu carisma și autoritatea unui sac de cartofi, la rătăcire ideologică, la certuri interne, la excluderi puerile, USR se chinuie să ne arate că se joacă în grădinița politcii, grupa de copii cu nevoi speciale.

UDMR mimează politica mai ceva ca o femeie orgasmul. De 30 de ani sunt campioni pe sate la jocul de „mimă”. Nimeni nu poate mima mai bine ca ei că reprezintă interesele alegătorilor. Nimeni nu poate mima mai bine ca ei că vor binele cetățenilor. Nimeni nu poate mima mai bine ca ei dezinteresul pentru putere, deși sunt la putere de 30 de ani.

Peste toți se află el, Victor Ponta, care s-a cules pe sine din coșul de gunoi al politicii, iar acum e, din nou, pe cai mari, jucându-se de-a v-ați ascunselea pe stânga.

Adauga comentariu