Kirchhoff Automotive a aniversat 10 ani de la înființarea fabricii din Craiova

“Suntem mândri de alegerea făcută acum 10 ani, atunci când am înființat fabrica din Craiova, iar în 2019 am deschis fabrica din județul Argeș. Decizia de a investi în România ne consolidează poziția strategică pe piața din Europa Centrală și de Est“, a mărturisit J. Wolfgang Kirchhoff – Managing Partner și Global CEO KIRCHHOFF Automotive, la aniversarea care a avut loc recent în cadrul uzinei din Bănie. 

Prima fabrică KIRCHHOFF Automotive din România a fost deschisă în anul 2012, pe platforma industrială Ford din Craiova, prima fabrică Ford din Europa de Est. În doar 11 luni, o echipă internațională KIRCHHOFF Automotive din Germania, Polonia și Irlanda a lucrat la dezvoltarea fabricii din Craiova. Pe lângă structura metalică a barei față și spate, de la jumătatea anului 2012, KIRCHHOFF Automotive a furnizat suportul planșei de bord, precum și o varietate de piese componente ale caroseriei pentru primul model Ford produs în Romania, Ford B-Max.

În discursul său, Josephine Payne, președintele Ford România, a vorbit despre buna relație de colaborare dintre cele două fabrici. “Ford și KIRCHHOFF Automotive au o istorie comună ce datează de peste 50 de ani. În 2008, când Ford a deschis fabrica din Craiova, căutam parteneri care să investească alături de noi și împreună cu care să avem succes. KIRCHHOFF Automotive a răspuns acestei provocări prin înființarea fabricii în care ne aflăm astăzi“, a declarat aceasta.

În prezent, circa 250 de angajați lucrează la fabrica din Craiova. Pe o suprafață de 15,800 m², competențe cheie de îmbinare și dezvoltare tehnică sunt utilizate pentru fabricarea ansamblelor de caroserie pentru modelele Ford EcoSport și Puma. Principalele tehnologii folosite în cadrul fabricii sunt: sudura în puncte, sudura în arc, sudura rezistivă și aplicare mastic. Anual, aproximativ 210.000 de ansamble sudate și aproximativ 70.000 de bare de protecție și suporturi ale planșei de bord sunt produse în Craiova. Începând din anul 2013, fabrica Craiova are statutul de furnizor Ford Q1.

Afacerea de familie înființată în anul 1785, este astăzi parte a Grupului KIRCHHOFF, care este format din diviziile Automotive, Ecotec, Mobility și WITTE Tools. KIRCHHOFF Automotive este cea mai mare divizie din cadrul Grupului KIRCHHOFF, cu 8,000 de angajați și 27 de fabrici în 11 țări.

În anul 2019 KIRCHHOFF Automotive a deschis o a doua fabrică în Romania, în județul Argeș. În jur de 30 de angajați lucrează la fabrica din comuna Căteasca, județul Argeș. Potrivit reprezentanților companiei, investiția KIRCHHOFF Automotive în România începând din anul 2012 și până în prezent, se ridică la 30 de milioane de euro.

În calitate de furnizor al industriei auto, KIRCHHOFF Automotive dezvoltă și produce structuri metalice și hibride complexe pentru caroserii și șasiuri care au greutate redusă, sunt economice și rezistente la accidente. 

Adauga comentariu