Klaus Iohannis a motivat astăzi de ce nu i-a numit pe Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici ca miniștri, dar Guvernul insistă cu aceleași propuneri. Reacția furibundă a Olguței Vasilescu

Săptămâna trecută, Klaus Iohannis a anunțat că va respinge propunerile Guvernului de numire a Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării și a lui Mircea Drăghici ca ministru al Transportului. Doar că motivarea deciziei sale a venit astăzi când a explicat că cei doi  “ nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs”. 

Lia Olguța Vasilescu a reacționat dur, iar mesajul său a fost preluat rapid de  o mare parte a colegilor săi de partid.

"Aș vrea să îi amintesc domnului Iohannis că funcția de ministru este o funcție politică și aș vrea să îi amintesc că și dumnealui a vrut la un moment dat să fie ministru de Interne, fără să fie polițist. De asemenea, vreau să-i spun că și eu, și dumnealui am fost primari, cu mențiunea că eu am condus un oraș dublu ca dimensiune. În ceea ce privește a doua respingere. Să nu uităm că eu am mai fost ministru, sunt deputat în Parlamentul României și nu există nicio dovadă că aș fi incompatibilă și nu am nicio condamnare. Aș vrea să îi amintesc că în urmă cu câteva zile a semnat decretele de numire în funcție pentru 6 miniștri, iar pentru aceștia nu a cerut nicio dovadă suplimentară. Dacă dorește domnul președinte o să-i trimit o copie după C.I., că văd că serviciile pe care le are nu reușesc să facă rost”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Surpriza vine din partea Guvernului care, conform declarațiior lui Toni Greblă, o să pună pe masa lui Iohannis aceleași propuneri de numiri.

Motivarea refuzului de numire a celor doi miniștri nu are de-a face cu legea. În plus, a apărut decizia CCR care, chiar dacă interpretează Constituția îl obligă pe președinte la a respecta o anume modalitate de rezolvare a acestei situații. Așa că vom reitera propunerile de numire a celor doi în funcțiile de miniștrii. Iar dacă președintele va refuza, vom sesiza CCR. ”, a declarat Toni Greblă, secretarul general al Guvernului, pentru Europa FM. 

 

 

Adauga comentariu