La aproape doi ani de la inițierea proiectului drumului expres Craiova-Pitești, autoritățile semnează pentru doar jumătate din realizarea obiectivului. Olguța Vasilescu: "Constructorii ne spun că putea fi și mai rău!". Când vor începe lucrările

Reprezentanți ai CNAIR, parlamentari de Dolj și autorități locale au semnat astăzi trei contracte pentru două din cele patru tronsoane ale rrumului expres Craiova-Pitești. Tronsoanele 3 și 4 sunt blocate în instanță.  

"Investiția totală a întregului proiect este de 385 de milioane de euro, din  care pentru tronsonul 1  aproximativ 76 de milioane de euro, iar pentru tronsonul 2, care are practic două contracte, unul pentru centura Balș, unul pentru centrura Slatina, o să avem aproximativ 319 milioane de euro. Proiectarea durează 12 luni, construcția 24 de luni, perioada de garanție este de 7 ani.", a declarat Directorul CNAIR, Narcis Neaga.


Autoritățile locale spun că nu vor să aștepte 12 luni până se termină proiectarea. Vor ca în luna martie sau aprilie să fie finalizată această etapă, astfel ca execuția lucrării să înceapă mult mai repede.


"Ne găsim la 1 an și jumătate în situația în care autoritățile pot să semneze doar pentru jumătate din obiectiv. Au fost patru tronsoane cu documentație scoasă la licitație pe acceași procedură Au fost contestate în instanță. Doua dintre tronsoane au ajuns la un complet, alte două la alt complet. Un complet a spus că are dreptate Ministerul și cel de-al doilea a hotărât că nu are dreptate Ministerul, pe aceeași lege. Pentru tronsoanele 3 și 4 s-a reluat procedura, pentru 1 și 2 abia acum după 1 an și jumătate suntem în faza în care semnăm.", a spus Claudiu Manda, senator de Dolj.


Parlamentarii doljeni prezenți la semnarea contractelor s-au arătat foarte supărați pe instanțele care spun ei, au ținut procedurile pe loc. Mai mult decât atât, Olguța Vasilescu își exprimă păreri de rău pentru că nu poate supraveghea bunul mers al lucrurilor.


"Suntem aproape fericiți pot spune, pentru că a durat doi ani de zile partea de instanță ți documentare, pentru că mai devreme constructorii ne spuneau că poate fi și mai rău, pentru că în alte zone geografice a durat chiar mai mult. Este o chestiune și de noroc, dacă putem să îi spunem așa. Îmi pare foarte rău că nu voi putea să supraveghez eu construcția acestei autostrăzi din postura de Ministru al Transporturilor dar din orice postură am fi toți parlamentarii de Dolj vom supraveghea să avem cât mai repede această autostradă.", a declarat deputatul Lia Olguța Vasilescu.


Primul tronson are o lungime de 17,7 Km. Se va circula pe două benzi pe fiecare sens de mers. Al doilea tronson care cuprinde centura Balșului cât și centura Slatinei are 12 km și respectiv 21 Km. Viteza de deplasare pe drumul expres va fi de 120 Km/h. 

 

Adauga comentariu