La bursa zvonurilor. Ce primești dacă mergi la mitingul PSD? În Dolj, doar 50 de lei. Dacă ești din Teleorman, de trei ori mai mult

Se pregătește marele miting PSD, miting de protest împotriva abuzurilor din justiție, deși inițial se anunțase că o să fie o adunare de susținere a premierului Viorica Dăncilă. La acest eveniment au fost convocați toți membrii de partid, dar și simpatizanții Partidului Social Democrat. Doar că, nu puțini sunt cei care reclamă faptul că sunt obligați sau amenințați să meargă la protest. Printre ei sunt și beneficiarii de ajutor social de la primărie, oameni ușor șantajabili, ușor de recompensat și fără prea multe pretenții.

Pe internet au apărut mai multe postări anonime ale unor persoane care explică felul în care au fost abordate să meargă la miting. La Dolj, mai mulți primari sunt trecuți pe lista celor care ar fi amenințat cu tăierea ajutoarelor sociale, dar ar fi și promis recompense și câte o masă caldă. 
În localitatea Breasta, de lângă Craiova, primarul și viceprimarul i-au informat, conform unei postări anonime, pe toți asistații sociali că vor rămâne fără ajutor dacă nu merg la miting. Primarul neagă.

“Este o minciună. Cine vrea să meargă, merge. Diversiunea este la ordinea zilei. Eu o să merg sigur pentru că sunt primar al PSD, de restul nu mă interesează.”, a declarat Marin Marcu, primar al comunei Breasta. 

Și la Daneți, un membru PSD ar fi avut grijă să cheme oamenii la adunare și să le promită transport gratuit și o masă caldă. La Mârșani însă, cei din localitate nu vor primi nici măcar o sticlă de apă, nici vorbă de mâncare sau alte beneficii.

"Obligă consilierii și angajații din primărie, precum și mai mulți asistați sociali să vină la miting, deplasarea făcându-se cu mașinile personale, combustibilul urmând să fie decontat din banii primăriei!", este postarea care îl acuză pe primarul localității. 

“De la Mârșani vor pleca două autocare, dar nu știu cine sunt cei care merg. Organizația noastră s-a ocupat de contractul cu firma de transport, iar cheltuielile vor fi asigurate de cei care merg. Nu sunt mari cheltuielile, nu este nevoie de apă sau mâncare. Fiecare are apă acasă și poate să își ia o sticlă la el, iar mâncare poate să mănânce acasă, nu are nevoie de pachețel pentru drum.”, spune Constantin Ghencioiu, primarul din Mârșani. 

În capul listei este chiar Primăria Craiova, ai cărei angajați i-ar fi informat pe beneficiarii de ajutor social că vor rămâne fără el dacă nu merg la miting. 
"Ne-au sunat și ne-au spus că dacă vrem să mai primim socialul trebuie să venim la acțiune. Ne asigură transport cu autobuzul, mici și băutură la Albota și 50 de lei de persoană. Fiecare persoană primește câte un steguleț și trebuie să avem ținuta roșie. Am înțeles că e posibil să ni se dea alte tricouri acolo.", se arată în postarea anonimă.

Reprezentanții Primăriei Craiova au negat însă orice acțiune de acest tip și au condamnat ferm toate zvonurile și informațiile apărute pe internet. 
Informațiile apărute în mediul online sunt menite să discrediteze acest miting și organizarea lui la nivelul județului Dolj. Nu sunt adevărate informațiile referitoare la faptul că, pentru a aduce lumea la București se folosesc resursele Primăriei Craiova și a instituțților din subordine, de bani care se dau pentru a merge acolo, de tăierea de contracte sau de ajutoare sociale. Dacă cineva are asemenea informații, să le furnizeze organelor stautului și să nu ascundă în spatele unui site care face doar să compromită marele miting al PSD. Acesta este organizat chiar împotriva abuzurilor.”, a declarat Stelian Bărăgan, viceprimarul municipiului Craiova.  

Dacă la Dolj se vehiculează suma de 50 de lei ca recompensă pentru cei care merg la protestul din Piața Victoriei, protestatarii din Teleorman ar primi nu mai puțin de 150 de lei, pe lângă masa caldă și transportul gratuit. 


Adauga comentariu