La piață e ca-n seră. Căldură de foc pentru bătrânii de la țară care vin să-și vândă marfa

Soarta îi scoate la muncă, în zile caniculare. Uneori, nu câștigă îndeajuns încât să-și plătească drumul de la Craiova până la țară. 

Piața Centrală din Craiova este aglomerată zilnic, încă de la prima oră a dimineții. Craiovenii se îngrămădesc de la ora 7:00, să nu-i prindă căldura în drum spre casă. Nu se poate spune același lucru despre vânzătorii din piețe, care vin cu noaptea-n cap și pleacă seara târziu, după ce fac curat și-și strâng marfa.

Încă de la intrare în piață, mulți bătrâni stau cu marfa întinsă pe jos și încearcă s-o vândă. “Reduceri” se fac cam rar dimineața, așa că dacă vrei să cumperi mai ieftin, du-te după-amiaza. 

La intrare în hală, o bătrânică își aranjează cipicii de lână, croșetați chiar de ea. Prețul se negociază. 

Un alt vânzător, venit dintr-o localitate din Olt, se plânge de căldura infernală. Plătește o taxă de 10 lei pe masă, însă când se apropie ora prânzului, vine căldura. 

 

“Este foarte cald, marfa riscă să se strice. Plătesc taxa pe fiecare masă pe care o folosesc, să-mi așez ce am. Vin dimineața și plec seara târziu”, ne-a povestit vânzătorul.

Și cei care stau cu marfa în aer liber, au probleme cu căldura. Deși înăuntru, în hală, sunt mese libere, pepenarii de la Dăbuleni preferă să stea cu “lubenițele” pe afară. 

“Cald sau nu, măcar afară e mai mult aer decât înăuntru”, ne spune un tânăr de 19 ani, venit să-și vândă pepenii, că așa l-au trimis părinții.

Piața Centrală fierbe. De caldură, de aglomerație și înghesuială, de nervi și dureri de cap. Iar în tot acest timp, marfa piețarilor stă în soare și-n temperaturi ridicate și ne pune sănătatea în pericol.

 

 

Ziarul de Craiova a încercat să-l contacteze pe directorul SC Piețe și Târguri Craiova SRL, însă fără rezultat.

Adauga comentariu