Lepădarea muieretului de PSDragnea

Azi am să vă dau o scurtă lecţie despre veşnicia dragostei în politică. Nu degeaba Călin Popescu Tăriceanu este la a cincia sau a şasea nevastă. Şi, cică-l mai caută una, cam oarbă de felul său. Dar de asta fuge el...

„Tătucul” Partidului Social Democrat a păţit ruşinea şi a fost încarcerat. Este al doilea „tătuc” al acestui partid care păţeşte ruşinea încarcerării. Dar, vorba aia a lor, în complicitate cu cei care le dau sentinţele: „puşcăria trece, averile rămân”.

Acum este zbatere mare în Partidul Social Democrat pentru continuitate, despărţirea de greaua moştenire a trecutului şi aruncarea păcatelor de partid şi de stat pe Marele Absent – căruia nimeni nu-i mai pomeneşte, cu vibrantă emoţie, numele. Cum ar fi să fie să facă unul o glumă şi să le pună, într-unul dintre aceste Comiţii Executive în care se dezbate din toate poziţiile viitorul partidului, o înregistrare cu vocea lui Dragnea: „vreţi să vă mai fiu preşedinte”? Oare, până s-ar dezmetici, câţi ar lua, instantaneu, poziţia de drepţi şi ar zice, cu entuziasm: „Daaaa”!?

În fine, din ce se vede de pe margine, se pare că „Partidul” se va alege cu o „mămucă”. Atâta şi-au numărat ouăle, de la Năstase încoace, că au rămas fără ele. Fie e Doamna Veorica pe val, fie reuşeşte o lovitură fatală cu Brâul Maicii Domnului Doamna Firea, cert este că, la ora actuală „doamnele” PSD sunt pe val.

Le mai ţineţi minte cum îl flancau ele pe Liviu Dragnea, mai an, ca un cârd de gâşte şi cum păşeau ele pe coridoarele Puterii, cu dârzenia ciurdei de cornute pe uliţa satului? Dar adoraţia din privirea Vioricăi Dăncilă din fotografiile care făceau deliciul Internetului? Lacrimile Rovanei Plumb şi nările fremătându-i umed în preajma „Liderului”? Ei, toate acestea s-au dus. Ca o boare, ca un fum. Este lepădarea muieretului de PSDragnea.

Rovana Plumb, de exemplu, care a fost propusă de Liviu Dragnea să deschidă lista partidului la alegerile europarlamentare. Başca funcţia de comisar european... Întrebată dacă îl va vizita pe Binefăcător la închisoare, s-a dat împuşcată în priorităţi şi datoria faţă de ţară care nu o lasă spre puşcărie "ca să zboară". "Eu vă anunţ că din această după-amiază o să plec la Bruxelles. Peste două săptămâni va fi şi o întâlnire a PES, în cadrul căruia figurez ca membru presidency, aşa că am priorităţi şi pentru perioada următoare”, a declarat Rovan luni, cu mult plumb în voce.

Cât despre Duamna Veorica... la o zi după încarcerarea celui pe care, din reflex, încă îl numeşte "preşedintele partidului", a devenit brusc independentă până şi faţă de hârtiuţa de pe care îşi citea de obicei mesajele şi a declarat, la liber, că: „mesajul anti-Justitie a făcut rău partidului, de azi înainte, cine are probleme cu Justiţia să şi le rezolve singur şi să nu îşi angajeze şi colegii”. Iată un mesaj care contravine întregii relaţionări a PSD cu Justiţia, de la Adrian Năstase încoace! Păi degeaba şi-au vărsat mucii în zăpadă şi s-au topit de la căldură prin pieţele Patriei toţi cei care s-au luptat cu „statul paralel” din 2004 încoace? Degeaba s-a aliat PSD cu PNL să facă praf şi pulbere instituţiile democratice ale statului de drept în 2012, sub Victor Viorel Ponta? Păi, Duamnă Veorica, cum rămâne cu zicerea că „până nu avem Justiţia, nu avem Puterea” – moto-ul crestat prin Ordonanţe de Urgenţă pe Codurile Penal şi de Procedură penală?

Deh, sic transit gloria mundi!

Zilele trecute, fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a vorbit cu Liviu Dragnea în pușcărie și susține că acesta nu se mai uită foarte mult la televizor. Pentru că a văzut mulți oameni din PSD care s-au "delimitat" de el. Dacă delimitare nu e, nici viitor politic nu mai e!

Şi, gata!

Adauga comentariu