Lia Olguța Vasilescu: "Nu comentez fake news!". Ministrul Muncii ar fi pândit de două dosare ale Direcției Naționale Anticorupție

Circulă în media națională informații conform cărora Ministrul Muncii, LIa Olguța Vasilescu ar trebui să dea cu subsemnatul în două dosare ale Direcției Naționale Anticorupție. Despre unul dintre ele Olguța Vasilescu a făcut declarații seara trecută la Antena 3.

„Există un denunț că nu am asfaltat strada unui cetățean care și-a construit casa în câmp. Pentru asta voi da o declarație probabil. Voi fi chemată la DNA, am vorbit cu un procuror care mi-a spus că mai are niște dosare în lucru printre care și ăsta”, a spus ministrul, luni seară, la Antena 3.


„Am informații că voi fi chemată din nou la DNA. Toate spețele sunt absolut idioate. Eu mă gândesc câte școli aș fi putut să construiesc în Craiova cu banii cheltuiți pe interceptarea mea”, a mai spus ministrul.


Despre un al doilea posibil dosar scriu cei de la lumeapolitică.ro "Sursele noastre susțin faptul că noua plângere care o vizează pe Lia Olguța Vasilescu are legătură cu o potențială mită primită de aceasta prin intermediari de la o firmă de pază care are mai multe contracte cu o serie lungă de instituții ale statului. NPG campioana licitațiilor publice."


Protect NPG a fost fondată în 2011 de către Mihai Bechet, Cornelia Liliana Perișoreanu (soția unui ofițer de rang înalt din Serviciul de Protecție și Pază) și Ileana Mădălina Găgeatu (soția lui Cătălin Găgeatu).


Potrivit lumeapolitica.ro ", firma a câștigat numeroase contracte publice de achiziții, toate fiind atribuite direct. Ultimul contract fiind în 10 aprilie 2017. Consiliul Județean Dolj, Prefectura Dolj și mai multe entități subordonate Primăriei Craiova au semnat contracte cu NPG Pază din 2012 până în 2017.


În tot acest timp Protect NPG Intervenții, altă firmă deținută de Cătălin Găgeatu și soția sa Ileana Mădălina, câștiga la rândul ei contracte bănoase cu statul. Din 2015 și până în prezent,această societate a câștigat 85 de proceduri prin cumpărare directă, numai 2 licitații deschise și a primit un contract în baza unei cereri de ofertă.


La rândul ei, Protect NPG Pază, o a treia societate din familia Găgeatu, a pus mâna pe alte 54 de contracte publice. De asemenea acestea au fost atribuite cu precădere prin cumpărare directă. La fel ca și în cazul celorlalte companii ale familiei Găgeatu, și aceasta a gravitat în jurul Primăriei Craiova și a instituțiilor subordonate.


Firmele lui Găgeatu ar asigura paza mai multor primării și instituții publice locale, printre care Universitatea din Craiova, mai multe direcții subordonate Consiliului Județean și stadionul "Ion Oblemenco".


Întrebată cum se poziționează față de noile acuzații care i se aduc, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a declarat pentru Ziarul de Craiova că este vorba doar de știri false:

"Nu comentez fake news!", este poziția fermă a Olguței Vasilescu.

Adauga comentariu