Liberalul Dan Diaconu va fi exclus din PNL, după trădarea din CL Craiova: ”Să-i fie rușine! Este un zero barat!”

Liberalii i-au cerut demisia lui Dan Diaconu, consilierul local care azi a înclinat balanța în favoarea PSD și a inversat majoritatea în Consiliul Local Craiova. Pentru că e greu de crezut că Diaconu o va și depune, pentru că ar însemna să-și piardă mandatul, peneliștii spun că se vor întruni în Biroul Permanent Local și vor lua o decizie în ceea ce-l privește. Cum Alianța PNL-USR-PLUS a pierdut majoritatea, PSD și-a desemnat cei doi viceprimari, Aurelia Filip și Daniela Barbu fiind cele care o vor seconda pe Olguța Vasilescu la conducerea Primăriei Craiova.

Marian Vasile, cel care ar fi fost propus pentru un post de viceprimar din partea PNL, dacă Alianța își păstra majoritatea, a afirmat după încheierea ședinței de azi, că ”în cel mai scurt timp, vom reconstitui majoritatea în CL”. 

”Din punctul nostru de vedere, Lia Olguța Vasilescu s-a autointitulat primarul Craiovei, noi neavând nici până astăzi dovada jurământului dânsei și nu știm cum a primit eșarfa în ședința care nu a avut loc. Continuă cu aceleași proceduri specifice dânsei și PSD, construind efemer o majoritate în Consiliul Local prin târguirea voturilor craiovenilor, care nu au dat majoritate în CL dânsei. Să-i fie rușine și dânsei și colegului nostru, pe care îl așteptăm astăzi până la ora 16.00 să-și dea demisia. La ora 16.00 avem ședință de Birou Permanent Local și vom lua o decizie în privința excluderii lui. Asigur craiovenii că, în cel mai scrut timp, vom reconstitui majoritatea în CL, așa cum ei au votat”, a spus Marian Vasile.

Cezar Drăgoescu, de la USR-PLUS, opțiunea de vice din partea acestor două partide, a catalogat mutarea lui Diaconu drept ”om mare mizerie”.

”Din păcate, azi am asitat cu toții la o mare mizerie, viitorul fost consilier Dan Diaconu, de la PNL, actualmente PSD, PER, cred că nici el nu știe din ce face parte, sper ca în cel mai scurt timp să nu mai facă parte din Consiliu, astfel încât în viitor să avem din nou majoritate. Ceea ce s-a întâmplat este o bătaie de joc la adresa cetățenilor Craiovei, o majoritate efemeră, de conjunctură, negociată pe sub mese. Noi vom continua lupta și vom fi aici pentru următorii patru ani să ne opunem acestei caracatițe PSD”.

”Acest trădător, Dan Diaconu, nu reprezintă PNL, el va fi exclus, chiar dacă nu vine să își dea demisia. E evident că nu va veni. Și-a bătut joc de toată majoritatea de dreapta, de toată munca noastră și a vândut viitorul nostru, al întregii comunități craiovene pentru următorii patru ani. Să-i fie rușine, este un zero barat și pentru noi nu reprezintă nimic altceva decât un trădător”, a afirmat și Cosmin Corâțu, de la PNL. De altfel, acesta i-a reproșat și în timpul ședinței că a trădat partidul.

Însă excluderea lui Diaconu nu înseamnă automat că un alt penelist îi va lua locul, fiindcă alesul local poate contesta excluderea, un proces în acest sens derulându-se pe o perioadă îndelungată de timp.

 

Adauga comentariu