Limitatoarele de la Cimitirul Nord au fost desființate. Traficul rutier devenise un coșmar

Comisia de sistematizare a circulaţiei a revenit asupra deciziei de montare a unor limitatoare pentru reducerea vitezei pe ambele sensuri de mers de pe Aleea 4 Şimnic, din zona trecerii pentru pietoni de la Cimitirul Nord, pe care o luase în luna februarie. La jumătatea lunii martie, acestea au fost montate, moment de la care circulația rutieră a devenit un coșmar pentru miile de autovehicule care tranzitează strada. Cozile de mașini ajunseseră să se formeze până în giratoriul de la intersecția cu Centura de Nord, creându-se blocaje pe DJ 605 Craiova către Melinești, dar și pe sensul de intrare în Craiova. Decizia de atunci a surprins conducătorii auto, mai ales că tranzitul pietonal era unul extrem de redus, la fel și evenimentele rutiere.

Reunită în ședința din 3 mai 2022, Comisia responsabilă cu sistematizarea circulației la nivelul Craiovei a hotărât ”destituirea” dispozitivelor de limitare a vitezei de pe Aleea 4 Şimnic, din zona trecerii pentru pietoni de la Cimitir. Totodată, însă, a decis ca semnalizarea rutieră să fie completată aici prin amplasarea unor benzi rezonatoare şi aplicarea unor marcaje termoplastice pentru evidenţierea acestei treceri pentru pietoni. 

Decizia de înlăturare a celor două limitatoare a fost pusă efectiv în practică de ieri. De cum au fost scoase dispozitivele, circulația s-a fluidizat.

Adauga comentariu