Locatari din Craiovița, nemultumiți de cum sunt toaletați pomii. RAADPFL le-a pus tomograful

Spirite încinse, astăzi, în zona blocului 23 din Craiovița Nouă, unde o parte a locatarilor s-a scandalizat după ce mai mulți angajați de la RAADPFL Craiova au venit pregătiți pentru o acțiune de toaletare a copacilor și au tăiat mai multe crengi. Vizați au fost, în principal, plopii, pe lângă ei fiind toaletat și un copac ale cărui crengi băteau în geamul unui apartament. Nemulțumiți de cum arată arborii după curățare, oamenii au acuzat municipalitatea că îi mutilează. 

I-am întrebat și noi pe reprezentanții RAADPFL despre situația semnalată Ziarului de Craiova chiar în plin scandal. Potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei, Ana Dănescu, toaletarea plopilor s-a făcut la cererea asocieției de proprietari, pentru că sunt situați lângă conducta de gaze. Arborii urmează să fie testați cu tomograful, pentru a se stabili dacă este necesar să fie tăiați de tot.

Avem o solicitare de la Asociația Nr. 1 Craiovița pentru toaletarea arborilor de la Materna, printre care se numără și mulți arbori bătrâni. Din discuțiile cu președintele Asociației, urmează ca angajații noștri să pună și tomograful, pentru a vedea starea plopilor, pentru că se pare că sunt găunoși, și să stabilească dacă e nevoie de tăiere. Au eliminat în acest moment toate părțile uscate ale arborilor și trebuie luată o măsură pentru că acești arbori sunt situați lângă coductele de gaze. Deci, în urma folosirii tomografului vor decide dacă o parte dintre ei va fi sau nu tăiată. Acum s-a făcut doar toaletarea, adică eliminarea părților uscate. Sunt vizați toți arborii din aria asociației respective”, a precizat Ana Dănescu.

Într-adevăr, din resturile tăiate se vede că unii dintre plopii curățați erau găunoși. ”Pentru o relevanță mai clară lucrătorii noștri pun acest tomograf la arbore, pentru a stabili cât de uscat, cât de găunos este, chestiuni pe care nu le poți stabili la o simplă privire”, mai explică reprezentanta RAADPFL Craiova.

Potrivit oamenilor, pe lângă plopii bătrâni a fost ”mutilat”, însă, și un arbore tânăr și sănătos. ”Copacul acela a fost doar toaletat, în baza solicitării Asociației”, a precizat Dănescu.

Acțiunea de curățare a fost întreruptă, a mai spus aceasta, pentru că în zona unora dintre arbori erau parcate autoturisme. Activitatea de toaletare va continua până ce toți pomii vor fi curățați sau, în funcție de rezultatele stabilite de tomograf, vor fi tăiați, a mai precizat purtătorul de cuvânt al RAADPFL Craiova. 

 

 

Adauga comentariu