Locul de relaxare al familiei regale a României, în paragină! Băile Comunale din Craiova ascund în spatele unei construcţii abandonate pe o stradă centrală, poveştile oltenilor înstăriţi care plăteau pentru băile fierbinţi şi masajele de relaxare

Locul de ralaxare al oltenilor este în paragină. Băile comunale se găsesc în centrul Craiovei. Clădirea este îngropată în bălării de 2 metrii, fără gard pe alocuri, cu geamurile sparte şi zidurile crăpate. Construită în 1880 conctrucţia este şi acum măreaţă şi impunătoare, în ciuda aspectului extrem de degradat la care a ajuns în toţi anii de indiferenţă.

O plăcuţă ruginită aminteşte că parcela şi clădirea sunt proprietate privată. De mulţi ani a fost retrocedată însă proprietarul nu a binevoit să investească în ea, poate şi pentru că monument istoric fiind are nevoie de mai multe aprobări pentru a interveni asupra ei.

Poveştile despre locul de întâlnire al oltenilor spun că era şi locul preferat de relaxare al Regelui Carol, care nu scăpa nicio ocazie ca atunci când trecea prin Craiova să nu facă o baie fierbinte la Băile Comunale.

Era atât de plăcută atmosfera în interior încât oamenii stăteau la coadă ca să plătească şi să intre. În schimbul banilor se bucurau de cele mai fine şi rafinate momente de relaxare, cu ceaiuri calde şi cafea proaspătă, masaje relaxante.

Se găseau înăuntru atât oameni înstăriţi dar şi olteni de rând, în spaţii diferite ce-i drept.

După ce Băile Comunale au fost desfiinţate clădirea a fost pe rând sediul mai multor instituţii publice locale.  Oamenii au venit, au plecat, clădirea a rămas în urmă. Cu toate povesştile ai abia dacă se mai zăreşte dintre buruienile gigantice crescute în curtea

interioară.

Adauga comentariu